Haberler

Pehlivan Develer Germencik Arenasında Nefesleri Kesti

Germencik belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşlerinde önce şehitler anılıp terör lanetlendi ardından develer güreşleri ile nefesleri kesti. Cazgırın milli birlik ve beraberlik içerikli dörtlüklerle anlattığı güreşlerde konuşan Belediye başkanı Ümmet Akın, dün aldıkları acı haberle çok üzüldüklerini ancak organizasyonun başlamış olması nedeniyle güreşleri iptal edemediklerini söyledi.

Sabah saatlerinde şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan 68. Germencik Deve Güreşi Şenliklerinde bir yandan kültürel bir etkinlik düzenlendi diğer yandan da şehitler anıldı. Binlerce kişinin izlediği Alangüllü Arenası'ndaki güreşlere Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale illeri başta olmak üzere Ege, Akdeniz ve Marmara'dan çok sayıda pehlivan deve katıldı.

Aynı zamanda 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla gazetecilerin günlerini de kutlayan Belediye Başkanı Ümmet Akın, şehitleri anıp yakınlarına da başsağlığı dileyerek "Teröre lanetle kınıyoruz. Kahrolsun PKK, terörü de terörü destekleyenleri de lanetle kınıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Aydın'a düşen şehit ateşinin ertesi günü bu festivalin denk gelmesi bizleri çok üzdü. Geleneksel ve kültürel bir etkinlik olduğu için devam ettirmek zorundayız şehitlerimizi acısını yüreğimizde ciğerimizde yaşıyoruz" diye konuştu.

Sabah saatlerinde başlayan güreşlerde değişik bölgelerden gelen yaklaşık 150 deve kıran kırana güreşti. Akşama kadar devam eden güreşleri izleyen binlerce kişi doğal arenada birbirinden güzel güreşleri izlemenin keyfini yaşadı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Germencik Aydın Güncel Haberler

title