Haberler

Pegasus, THY'nin Yolcularını Kaptı

Güncelleme:

Pegasus'un yer yolcu taşıma firması Akmis, THY'nin yolcularını kaptı. THY'nin yer taşıma işlerine başlayamamasını fırsat bilen firma, yolcuları izni olmadığı bölgelere transfer yapıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda şehirlerarası taşımacılık faaliyetlerini sürdüren Pegasus'a ait Akmis isimli firmanın, fahiş fiyatlarla taşımacılık yaptığı ortaya çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyetlerine devam eden Akmis Taşımacılığın; yapılan itirazlar üzerine 4 kez ruhsatı iptal edilmesine rağmen halen taşımacılığa devam etmesi dikkat çekiyor.

THY'YE 40 MİLYON TL ZARAR ETTİRDİ

Akmis'in Pegasus ile bir ilgisi olmayan THY yolcularını da fahiş fiyatlarla taşıyarak 40 milyon TL haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Pegasus Havayolları'nın kendi yolcuları için başlattığı uygulamayı Türk Hava Yolları da ihale ile vermek istedi. Ancak ihaleyi alan firmanın gerekli belgeleri zamanında vermemesi gerekçesiyle THY'nin şehirlerarası taşımacılık faaliyetleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2 yıl süreyle durduruldu. Akmis yolcuları kaptı.

İHALEDE USULSÜZLÜK YAPILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyetlerini sürdüren Türk Hava Yolları'nın yolcularına daha iyi hizmet vermek amacıyla şehirlerarası taşımacılık yapması engellenirken, aynı zamanda ihalede usulsüzlük ve haksız kazanç elde edildiği belirtildi. THY'nin söz konusu hizmeti yapamaması Akmis firmasının önünü açtı. THY zarar ederken Akmis yolcuları kaptı.

ÖNCE İPTAL SONRA YENİ RUHSAT

Hakkı olmadığı halde THY'nin yolcularını taşıyan Akmis'in; uyguladığı yüksek ücret politikası da dikkat çekiyor. İki katı pahalı taşımacılığın faturasını vatandaş ödüyor. Pegasus'a ait Akmis; Sabiha Gökçen Havalimanı ile Adapazarı arasını kişi başı 30 TL'ye minibüsler ile yolcu taşınırken, bu alanda lüks otobüsler ile taşımacılık yapan firmalar, 2 kat mesafeyi 20 TL gibi rakamlarla hizmet veriyor. Yolcuların şikayet ettiği bu hizmet üzerinden yapılan vurgun dikkat çekiyor. Yolsuzluk ve usulsüzlükler üzerine Akmis taşımacılık şirketinin taşıma ruhsatının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve SHGM tarafından 4 kez iptal edildiği ve firmanın tekrar taşıma ruhsatının yenilendiği belirlendi. Diğer taşımacılık firmaları, vatandaşların tek bir firmaya mahkum bırakılmasının kamu yararına olmamasından da şikayetçi.

KİMLER GÖZ YUMUYOR?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın devletin kontrolünde olmasına rağmen THY ve diğer şehirlerarası taşımacılık yapan firmalara yer konusunda haksızlıklar yapıldığı belirtiliyor. Burada faaliyette bulunan ona ait taşımacılık şirketinin birçok kez taşıma ruhsatı iptal edilmesine rağmen halen taşımacılığa devam ettirmesi haksızlık itirazlarını güçlendiriyor. Akmis firmasının Körfez-Alt yolu taşımacılık belgesi olmamasına rağmen Kocaeli ilinde dolmuş gibi yolcu taşıyabilmesi bir başka usulsüzlük olarak dikkat çekiyor. Akmis'in Ulaştırma Bakanlığı'ndan izni olmadığı halde Gebze ve Sakarya ilinin mahalle aralarına kadar yolcu indirip bindirmesi eleştiriliyor.

MUAVİNSİZ YOLCU TAŞIYOR

Karayolu taşımacılık yönetmeliğine göre şehirlerarası otobüslerde yardımcı personel (muavin) bulunması gerekirken Akmis firması araçlarında muavin kullanmıyor. Yüze yakın personele istihdam oluşturması gerekirken Ali Sabancı'nın bu mevzuatı da pas geçmesi yolcu güvenliğini de tehlikeye sokuyor. (Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı Türk Hava Yolları Pegasus Gökçen Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title