Haberler

Pegasus Hava Yolları, Kadının Güçlenmesi Prensipleri Platformu'na Katıldı

Pegasus CEO’su Mehmet T. Nane’nin CEO Destek Beyanı’nı imzalamasıyla BM destekli Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Platformu’na katılan Pegasus, Türkiye’de bu platforma imza koyan ilk havayolu şirketi oldu.

Pegasus CEO'su Mehmet T. Nane'nin CEO Destek Beyanı'nı imzalamasıyla BM destekli Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Platformu'na katılan Pegasus, Türkiye'de bu platforma imza koyan ilk havayolu şirketi oldu.

Pegasus Hava Yolları, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles-WEPs) Platformu'na katıldı. Platform, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için oluşturuldu.

Pegasus CEO'su Mehmet T. Nane'nin WEPs CEO Destek Beyanı'nı imzalamasıyla Türkiye'de bu platforma katılan ilk hava yolu şirketi olan Pegasus Hava Yolları, bu imza ile Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni yönetim kurulu odasından iş yerlerine ve tedarik zinciri üzerinden topluma varana kadar her noktaya dahil etme ve uygulama konusundaki niyetini ortaya koymuş oldu. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktalar konusunda yol gösteriyor. Pegasus, bu imza ile Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye de açıkça taahhüt veriyor. Bu 7 ilke ise şöyle sıralanıyor:

"1. Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması.

2. Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi.

3. Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması.

4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi.

5. Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması.

6. Toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi.

7. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması."

CEO Mehmet T. Nane'nin imzasıyla Pegasus Hava Yolları, önümüzdeki dönemde söz konusu 7 ilkeyi gerçekleştirecek süreçleri belirlemek üzere şirket politikalarını gözden geçirecek. Kadının Güçlenmesi Prensipleri Platformu'na 2015 yılı sonu itibariyle dünya çapında bin 200'den fazla işletme imza koydu. Türkiye ise 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle en fazla WEPs imzacısına sahip olan 3'üncü ülke durumunda. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pegasus Hava Yolları Birleşmiş Milletler Türkiye Pegasus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title