Haberler

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Başladı

Güncelleme:

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü windsurfçülerinin katılımıyla Alaçatı'da başladı.

Windsurf alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarının Türkiye ayağı Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 17 Ağustos'ta Alaçatı'da başladı. 22 Ağustos'ta final yarışlarıyla tamamlanacak kupada, dünya klasmanının lider sporcuları #rüzgaraşkına rekabet ediyor. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'na 30 ülkeden 64'ü erkek, 30'u kadın toplam 94 sporcu katılıyor.

Erkeklerde Türkiye'yi Enes Yılmazer, Erkan Morgan, Poyraz Akay, Ertuğrul İçingir, Tayfun Onur, Sinan Gerzile, Serdar Varol, Orkan Eryıldırım, Bora Kozanoğlu, Atakan Sönmez ve ikiz kardeşler Kaan ile Berk Kayın temsil ederken, Kadınlarda PWA 2015 sıralamasının ilk 5'inde yer alan Lena Erdil, Fulya Ünlü ve Çağla Kubat'ın yanı sıra Melek Toraman, Nimet Tulumen, Alara Baykent, İrem Şenel, Burce Vardarlı, Deniz Demirasal, Lara Sedele ve Nazan Ürenli yarışıyor. Slalom kategorisinde dünyanın en ünlü sporcuları da Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası ile Türkiye'de ağırlanıyor. PWA'nın sıralamasına göre Erkekler Slalom'da dünyanın en iyi 5 sporcusu Fransız Antoine Albeau, Pierre Mortefon, Cyril Moussilmani, İngiliz Ross Williams ve İtalyan Matteo Lachino Alaçatı'da mutlaka izlenmesi gereken sporcular arasında yer alıyor.

1 Mayıs'ta Kore'de başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası slalom yarışları bu yıl Erkekler kategorisinde 6, Kadınlar kategorisinde 3 ayaktan oluşuyor. Kupanın Erkekler kategorisinde 4., Kadınlar kategorisinde 2. ayak slalom yarışları Alaçatı'da gerçekleşiyor. 30 ülkeden gelen toplam 94 sporcu kupanın Alaçatı ayağında 55.000 Euro'luk büyük ödül için mücadele ediyor.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları ile izleyiciler, Alaçatı'da sporcuların mücadelesine ortak olurken festival alanında gerçekleşen dans yarışması, canlı langırt gibi pek çok aktiviteyle eğlenceli zamanlar geçirecek. Ödül töreninin yapılacağı 22 Ağustos Cumartesi günü gazeteci-yazar Oben Budak'ın DJ kabinine geçtiği Pegasus Airlines Surf & Dance Party de Alaçatı'da sörfseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Pegasus, bu yıl da en hızlıları ödüllendirecek

Pegasus 2 yıl önce başlattığı ve kupaya ayrı bir heyecan katan "Pegasus Özel Hız Ödülü"nü bu yıl da vermeye devam ediyor. Sporcular, önceki yıllarda olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışıyor. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı'nın en hızlı Kadın ve Erkek windsurfçüsü belirleniyor. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından 1000'er Euro ile ödüllendiriliyor. Pegasus'un Özel Hız Ödülü'nü geçtiğimiz yıl erkeklerde 68.5 km hıza ulaşan Fransız Cedric Bordes, Kadınlarda ise 61.8 km hızla Arubalı Sara Quita Offringa kazanmıştı.

Pegasus Hava Yolları Spor Faaliyetleri

"Uçmak herkesin hakkı" ilkesiyle Türkiye'yi "low cost" (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile tanıştıran ve havacılığı değiştiren Pegasus Hava Yolları, tarifeli uçuşlarına başladığı 2005 yılından beri hem farklı spor dallarının hem de spor turizminin gelişimine öncülük ediyor. 2006 yılından beri PWA Dünya Windsurf Şampiyonası'nın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenerek havacılık alanında yarattığı dinamizmi windsurf sporunun Türkiye'deki gelişimine aktaran Pegasus, 2011 yılında Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez Windsurf Ligi'nin kurulmasına ön ayak oldu ve lige ismini verdi. Pegasus 2014 yılında, Pegasus Türkiye Windsurf Ligi'nin ardından yeni bir ilke imza atarak Türkiye'de yeni ve hızla gelişmekte olan Kiteboard sporunun gelişimine de destek olarak Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi'ni hayata geçirdi. Pegasus, ayrıca 2009 yılından beri yaygınlaşmasını istediği Golf sporunu da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Pegasus Golf Challenge turnuvası ile desteklemeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title