Haberler

Pegasus, 10'uncu Yılında 100 Bin Bilet Dağıtacak

Güncelleme:

Pegasus Hava Yolları, 10'uncu yılına özel kampanya düzenledi. Pegasus, 3 Aralık'ta başlayacak kampanyada bilet alan ilk 100 bin kişiye bir bilet de bedava verecek.

Pegasus Havayolları, tarifeli seferlere başlamasının 10'uncu yılında tam 100 bin bileti tüm vergileri ile birlikte bedava veriyor. Akıllı cep telefonlarına Pegasus'un mobil uygulamasını indirenler, 2 Aralık'ı 3 Aralık'a bağlayan geceden itibaren aldığı bir iç hat veya dış hat biletinin yanında bir tane de bedava bilet kazanacak. Sadece ilk 100 bin bilet için geçerli kampanyada, bedava biletin tüm vergi ile harçları da Pegasus tarafından ödenecek. Alınacak biletleri yolcular 31 Mart 2016 tarihine kadar kullanabilecek.

103 NOKTAYA UÇUYOR

Bugün 33'ü iç hat, 70'i dış hat olmak üzere 103 noktaya uçtuklarını anlatan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 10 yıllık süreci şöyle değerlendirdi: "Pegasus'un, düşük maliyetli havayolu iş modelinin 10'uncu yılında pazar payı 2015'in ilk 9 ayı itibariyle iç hatlarda yüzde 28'e, dış hatlarda ise yüzde 9.4'e ulaştı. Pegasus Hava Yolları'nın filosundaki uçak sayısı 14'ten 66'ya çıkarken, yılda taşıdığımız yolcu sayısı 2006'da 2.6 milyon iken 2014'te 19.74 milyona ulaştı. Pegasus çalışan sayısı ise 10 yılda 700'den 4631'e yükseldi. Uçak sayımız 66 oldu. 2012'de sipariş verdiğimiz 100 uçağın teslimatı Temmuz 2016'da başlayacak. Pega-sus önümüzdeki yıl 7'si A320neo olmak üzere 16 uçak teslim alacak."

SEKTÖR HIZLI BÜYÜDÜ

Türkiye'de sivil havacılığın Pegasus'un düşük maliyetli havayolu taşımacılığı modelini hayata geçirdiği 2005 yılından bu yana hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Pazardaki büyüme 1995-2000 döneminde yüzde 29 ve 2000-2005 döneminde yüzde 54 olarak gerçekleşirken Pegasus'un sektöre girmesiyle 2006 yılında büyük bir ivme kazanarak 2005-2010 döneminde yüzde 147'lik bir büyüme kaydetti. Sektörün 2010-2015 dönemindeki büyümesi de yüzde 93 olarak gerçekleşti. 106 milyona yaklaşan yolcularımızın yüzde 24'ünü 50 TL'nin altında, yüzde 68'ini ise 100 TL'nin altında uçurduk" diye konuştu.

DEĞERİ 650 MİLYON DOLAR

Pegasus'u 2005 yılında 12 milyon dolara satın aldıklarını hatırlatan Ali Sabancı, "10 yılda önemli yatırımlara imza attık. Bu yatırımlar hem bizim hem de sektörün büyümesini sağladı. Pegasus'un değeri bugün 650 milyon dolar civarında. Bu da ne kadar önemli bir iş yaptığımızı gösteriyor" dedi.

RUSYA'DAN DOLULUK YÜZDE 80'E DÜŞTÜ

Rusya'da yaşanan krizin havacılık sektörüne etkilerini de değerlendiren Ali Sabancı, "Rus uçağının düşürülmesinin hemen ardından uçaklar boşalmadı. Böyle bir durum söz konusu değil. Ancak haftalık doluluk oranımız yüzde 87'den 80'e geriledi. Vizelerin kaldırılmasının ardından bu rakamlar da düşüş devam edebilir. Mart ayı itibariyle Soçi'ye uçuşlarımız başlayacak. Henüz bu konuyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.

Pegasus'un 10 yılda taşıdığı toplam yolcu sayısı

105.8 milyon yolcu

Toplam bilet satışında 100 lira ve altı satışın oranı

%68

Pegasus'un sefer düzenlediği ülke sayısı

40 ülke

Pegasus'un haftalık bağlantılı uçuş sayısı

23.500

Pegasus'un filosundaki uçak sayısı

66 uçak

Pegasus'un toplam çalışan sayısı

4 bin 631 kişi

Pegasus'ta ek hizmetlerin gelir içerisindeki payı

%17.20

Pegasus 10 yılda neler yaptı?
2005

Esas Holding tarafından satın alındı, yeni bir iş modeliyle tarifeli iç hat uçuşlarına başladı.

2006
Dış hat seferlerine başladı, Pegasus Cafe uygulamasını başlattı.

2007
40 uçaklık Boeing siparişinin teslimlerini almaya başladı.

2008
Sık uçan misafir programı Pegasus Plus'ı başlattı.

2009
Türkiye'de ilk defa Pegasus Aile Bireylerinin çocuklarından oluşan güvenlik filmini uçaklarında göstererek, sektörde öncü duruşunu sergiledi.

2011
Uçuş simülatörünü devreye aldı.

2012
Türkiye'nin en büyük uçak siparişine imza attı.

2013
Halka arz edildi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Pegasus Hava Yolları Ali Sabancı Pegasus Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Resul ÖZTAŞ:

Yorum yapanlar!. . . pegasus ile yolculuk yaptığınızı hiiiiç sanmıyorum. Bu kadar da insafsızca eleştirilecek bir durum yok. Pegasus olmasaydı şu an ki fiyatın 3 katına THY ile yolculuk yapardınız. Ben THY de hiç bir sebep gösterilmeden 1 saat pist başında beklediğimi bilirim. koltuklarıda hep yırtık. aksinini bilen varsa yazsın. . .

10
4
yanıtYanıtla
SEDAT:

15 yıl öncesine kadar uçak mı görüyordunuz be bırakın binmeyi, otobüs bilet fiyatına uçak bileti satıyor helal olsun.

9
5
yanıtYanıtla
Sere:

Kesin akp sayesinde oluyordur kesin varoş seni

yanıt1
yanıt6
SERPE:

Yok senin muhalif görüşlerin sayesinde oluyormuş, siz ve sizin gibi siyasete taraftar gözüyle bakıp her habere nane yetiştiren gübreciler. . . .

yanıt0
yanıt0
VATANSEVER47:

bir bardak suyu bile parayla veren firma nasıl bedava bilet verecek çok komiksiniz. . .

11
1
yanıtYanıtla
bisinisatanbilge:

THY''de 250 tl. olan uçuş pegasus''ta 89 lira varsın içtiğim suya da para alsın noolcak ki?

yanıt10
yanıt2
TEK KALİTE TÜRK HAVA YOLLARI:

PEGASUS İLK ÇIKTIĞI ZAMANLAR İYİYDİ SONRA ÇOK BOZDU

7
4
yanıtYanıtla
AVCITURK:

10 yildan bu tarafa yilda en az iki sefer ucarim sadece zorunlu olarak 2 sefer pegasusla uctum tam bir rezalet ilk seferde 3 saatlik ikinci seferde 4 saatlik rotarla karsilastim.

6
5
yanıtYanıtla
AHMET:

egasus kadar kalitesiz bi havayolu yok son 2 seferindede rotar yaptı nedenini sordugumuzda görevli remen fırçalar gibi konuşuyor. sitesine defalarca şikayet mesajı bıraktım ilgilenen bile olmadı. dolmuşta hiç degilse şöför senle muhattab oluyor pegasusta ilgilenen bi yetkilide yok. 10 üzerinden 2

9
1
yanıtYanıtla
sefer kelesoglu:

ben yurt dışına pegasusla gittim çokda güzeldi yurt dışından akrabalarımda hep bu firmayla gelir giderler tabiki bazı aksaklıklar oluyor thy dada oluyor otobüs yolculukarındada oluyor eleştiriyi dozunda yapalım bence güzel bir firma

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title