Haberler

Pedasa Antik Kenti'nde Yürüyüş Yolu Açıldı

Bodrum ilçesinde, binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunan Pedasa Antik Kenti'nde, "Bodrum Leleg Yolu Projesi" kapsamındaki yürüyüş yolunun ilk etabı, düzenlenen törenle açıldı.

Bodrum ilçesinde, binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunan Pedasa Antik Kenti'nde, "Bodrum Leleg Yolu Projesi" kapsamındaki yürüyüş yolunun ilk etabı, düzenlenen törenle açıldı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından, "2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen projenin ilk ayağı tamamlandı.

Toplamda 185 kilometrelik yürüyüş yolu ile kış ve bahar aylarında alternatif turizmin geliştirilmesi ve 12 ay turizme katkı sağlanması hedefleniyor.

Etabın açılış töreninde konuşan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, turizm dalları arasında yürüyüşten yelkene, yamaç paraşütüne kadar birçok çeşitliliğinin olduğunu söyledi.

Dünyada sadece 60 milyon kişinin golf turizmi yaptığına dikkati çeken Kocadon, "Bu kişiler hem golf oynuyor hem de turizm yapıyor. 13 milyon kişi hem tenis oynuyor hem de turizm yapıyor. 20 milyon kişi de, hem yürüyüş yapıyor hem de turizm yapıyor. Bugünkü dünyada alternatif turizm, turizmin en önemli maddelerinden birisi olmuştur" dedi.

Normal bir turistin Türkiye'ye geldiğinde 800-850 dolar harcadığını ifade eden Kocadon, spor turizmi yapan bir kişinin ise haftalık bin 648 dolar bıraktığını vurgu yaptı.

Bodrum Leleg yürüyüş yolunun uzunluğundan da bahseden Kocadon, güzergahın Çamlık köyünden başlayıp Turgutreis Mahallesi'ne kadar uzandığını sözlerine ekledi.

Daha önce Karıa yürüyüş yolu açılmıştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş da Muğla'da yıllardır deniz, kum ve güneşin dışına çıkmak için alternatif turizm arayışında olduklarını belirtti.

Muğla'daki odaların çeşitli alternatif turizm projelerine katkı sağladığına işaret eden Karakuş, "Bugün açacağımız yol, Muğla'daki işaretli ikinci yolumuz olacak. Daha önce yine 800 kilometrelik Karıa yürüyüş yolunu açmıştık. Bu yol Türkiye'nin en uzun yürüyüş yolu unvanını kazanmıştı. Hesaplarımıza göre geçen yıl 100 bin kişi bu yolda yürüyüş yaptı" dedi.

Düzenlenen törenin ardından ilk etabın açılışı yapıldı. 8 kilometre uzunluğundaki etapta, aralarında yerli ve yabancı turistlerin de olduğu yaklaşık 300 kişilik grup yürüdü. Grubun yürüyüşüne, Muğla 911 Arama ve Kurtarma ile AKUT ekipleri de destek verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mahmut Serdar Kocadon Türkiye Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title