Haberler

Pedalları "Kuzey Ormanları" İçin Çevirdiler

İstanbul'da yapımına başlanan 3. Köprü, 3 Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerini protesto eden "Kuzey Ormanları Savunması" üyeleri bisikletleriyle kamp kuracakları Kurtkemeri'ne doğru yola çıktı.

İstanbul'da yapımına başlanan 3. Köprü, 3 Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerini protesto eden "Kuzey Ormanları Savunması" üyeleri bisikletleriyle kamp kuracakları Kurtkemeri'ne doğru yola çıktı.

Riva İğneada kamplarından sonra Kurtkemeri kampında 3. kez bir araya gelecek Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, 3 gün sürecek olan kampta başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki ormanların ve çevrenin korunması, kamuya ait alanların savunulması, nükleer enerji konularının tartışılacağı paneller ile atölye çalışmaları düzenlenecek.

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, Kemerburgaz Kurtkemeri'nde bulunan Şişli Vakfı Piknik Alanı'ndaki kampa İstanbul'un çeşitli semtlerinden kaldırılan otobüsler ve bisikletlerle gitti. Kamp alanına bisikletleriyle gidecek olan yaklaşık 30 kişilik grup saat 10.00 sıralarında Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu önünde buluştu. Grubun üyesi Çiğdem Çidamlı hareketten önce gazetecilere kamp ile ilgili bilgiler verdi. Çidamlı, kampları İstanbul'un kuzeyinde yapılan 3. havalimanı ve 3. köprü gibi projeleri durdurmak ve bu projelere karşı toplumda farkındalık yaratmak için düzenlediklerini söyledi. Çidamlı, "Arkadaşlarımızı bir kısmı dün akşamdan kamp alanına gitti. Çadırlar kuruldu, film gösterimleri için gerekli alanlar oluşturuldu. Atölyeler ve paneller yapılacak. Gecede konser gibi etkinlikler yapılacak. Yarın forumumuz olacak ve ardından da kamp alanına yakın ağaç kesimi yapılan bir noktada basın açıklaması yapacağız" dedi. Efe Baysal adlı bir üye ise İstanbul'un kuzeyindeki ormanlık alanların talan edilmesine ve ranta açılmasına karşı toplumda bilinç oluşturmak istediklerini söyledi. Baysal, çevre duyarlılığı olan vatandaşları gönüllü olarak etkinliklerine de davet etti. Grup üyelerinin yaptığı açıklamaların ardından bisikletlerle kampın yapılacağı Kurtkemeri mesire alanına doğru hareket edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Ormanları İstanbul Marmara Riva Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title