Haberler

Pedalları Farkındalık Oluşturmak İçin Çevirdiler

Pedalları farkındalık oluşturmak için çevirdiler

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Dünya Sağlık Günü nedeniyle bir araya gelen bisiklet tutkunları farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi.

Dünya Sağlık Günü nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğinin düzenlendiği organizasyonla, bisiklet tutkunları merkez Kayapınar ilçesinde bir araya geldi. Bisiklet sürmenin insan sağlığı üzerindeki faydalarını vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen bisiklet severler, merkez Sur ilçesine kadar pedal çevirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, günde en az 30 dakika yürüyüş yapmanın insan sağlığı açısından çok önemli bir durum olduğunu belirterek, "Son dönemlerde kronik hastalıklar dediğimiz kalp hastalıkları, diyabet gibi hastalıklar çok sık görülmektedir. Bunu da önlemenin en temel yolu sağlıklı beslenme ve sağlıklı fiziksel hareket yapmaktan geçer. Bütün halkımızı günde en az 30 dakika spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.

"Bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu vurgulamak istiyoruz"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl Temsilci Ali Alioğlu ise, bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu vurgulamak için bu etkinliği planladıklarını kaydederek, "Bu organizasyonu 'Kalbin için Pedalla' grubu ile planladık ve Türkiye geneli 30 ilde 3 yıldır planladığımız ve eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bir faaliyet. Amacımız son zamanlarda durağan bir hale geçen vatandaş ve grupları hareketlendirmek ve buna bisikletlerimizle dikkat çekmek, fark ettirmek istiyoruz. İnsanların biraz daha hareketli olmasını, artan trafik ve şehrin stresinden kurtulmaları için bu turu planladık. Bisiklet sürdükçe belli bir süre sonra aslında sağlımıza ne kadar faydalı olduğunu, özellikle obezite ile mücadele konusunda çok ciddi bir etkisi olduğunu, kalp sağlığına olumlu etkilerini biliyoruz. Amacımız bu kapsamda insanlarımızı bisiklet sürmeye ve hareketli bir yaşama teşvik etmek. Bunun için de şehir içinde farkındalık turu atıp insanların bisikleti görmelerini, bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü 3.sınıf öğrencisi Pelda Tekin de, iki senedir bisiklet sürdüğünü ve hem sağlık açısından hem de derslerine adapte olması açısından bisikletin çok faydasını gördüğünü söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Dünya Sağlık Günü Diyarbakır Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title