Haberler

Pedallar Soma İçin Döndü

Güncelleme:

Bisiklet Festivaline, Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ve Bisikletliler Derneği Başkanı Suyabatmaz ile yüzlerce bisikletli katıldı.

Birleşmiş Milletler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İstanbul Valiliği, Bakırköy Belediyesi, Avrupa Bisiklet Federasyonu ve Bisikletliler Derneği işbirliği ile düzenlenen İstanbul 1.Uluslararası Bisiklet Festivali Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı'nda başladı.


Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun açılış konuşmasının ardından Kerimoğlu ve Suyabatmaz'ın da aralarında olduğu bisikletliler "Pedallar bu gece Soma için dönüyor" bisiklet gezisine katıldılar.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu açılışta yaptığı konuşmada karbon salınımına dikkat çekerek,"İçinde bulunduğumuz Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen festival gerçekten çok anlamlı. Yeşile, doğaya sahip çıkmanın yolu karbon salınımını azaltmaktan geçiyor. Benzinli ve dizel yakıt kullanmanın trafik , otopark , iklim değişikliği,sağlık problemleri, çevre, ekonomik gibi birçok olumsuz etkileri var. Uygar dünyanın ulaşım aracı bisiklet olmalı. Ayrıca bu akşam Soma'daki faciada hayatını kaybeden 301 maden emekçisini anmış olacağız."dedi.

Bisikletliler, Soma Faciasında hayatını kaybeden maden emekçilerini anmak için kasklarının üzerindeki fenerleri madenciler gibi sürekli yakarak Bakırköy Sahilyolu üzerinden Florya'da Atatürk Köşkünün önünden dönerek Yeşilköy Sahilde bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi önünde mola verdiler ve gökyüzüne özgürlük fenerleri attılar.

BİSİKLET FUTBOLU, BİSİKLET POLOSU BUGÜN 16.00'DA

Festivalin 7 Haziran-Cumartesi günü saat 16.00'da Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı'nda düzenlenecek bölümünde de bisikletletlilerin, Bisiklet Futbol Turnuvası, Bisiklet Polo Turnuvası, BMX Yarışması, Artisitik Bisiklet Akrobasi Show'u, Denge Yarışmaları, Yavaş Sürme,Ters Sürme, Çizgide-Rayda Sürme Yarışmaları, Tek Teker Show yapılacak.

Cumartesi günü akşam saat 20.00'de ise sunumlar, kısa filmler, dia gösterisi ve gece gösterisi yer alacak.

15 BİN BİSİKLETLİ BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇECEK

8 Haziran-Pazar günü Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nden hareket edecek Bisikletliler, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nin önünde toplandıktan sonra saat 11.00'de "Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi" için hareket edecekler ve saat 11.30'da Boğaz Köprüsü Geçişi yapacaklar. 15 bin bisikletseverin katılması beklenen gezi Harem-Üsküdar Otoparkında son bulacak.

Festivale AKUT,TEMA, Accell Bisiklet, Bianchi, Carraro, Shımano,CST, Hilton Garden Inn, Hotel Armada ,MAMUT , Kırmızı Ajans ve NTV'de destek veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Kerimoğlu Bakırköy Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title