Haberler

Pedal Pedal Tatvan Van Gölü Bisiklet Turu" Sona Erdi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında gençlere öz güven kazandırmayı amaçlayan “Pedal Pedal Tatvan Vangölü Bisiklet turu” sona erdi.

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında gençlere öz güven kazandırmayı amaçlayan "Pedal Pedal Tatvan Vangölü Bisiklet turu" sona erdi.

Tatvan'da startı verilen "Pedal Pedal Tatvan Vangölü Bisiklet turu" kapsamında 3 bayan olmak üzere toplamda 56 sporcuyla 5 gün boyunca Van Gölü etrafında bisikletle pedal çevrilerek hem Van Gölü'ne karşı farkındalık oluşturulma hem de gençlerin öz güven kazanması sağlandı. Tur kapsamında Tatvan'dan başlayarak sırasıyla Van Gölü'ne kıyısı olan Ahlat, Adilcevaz, Van'ın Erciş, Muradiye ilçeleri, Van merkez, Edremit ve Gevaş ilçelerinden bisikletle geçildi. Tur sonunda toplam yaklaşık 400 kilometre yol boyunca pedal çevrilirken, bu yılda yapılan tur kapsamında 5. Kez Van Gölü'nün etrafı bisikletle gezilerek tur tamamlanmış oldu.

Turun 5. Gününde Tatvan'a varan sporcular Tatvan Yaşam AVM önünde Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş tarafından karşılandı. Tura katılan öğrencileri tek tek tebrik eden Öztaş, ayrıca tura katılan öğrencilere katılım belgesi verdi.

Turla ilgili bilgi veren "Pedal Pedal Tatvan Vangölü Bisiklet turu" proje Koordinatörü Ömer Uğur, "SODES kapsamında düzenlediğimiz bu turda amacımız hem Van Gölü'ne karşı farkındalık oluşturma hem de gençlerin öz güven kazanmasını sağlamaktı. Bu kapsamda bu yıl turun 5.'sini başarıyla tamamladık" dedi.

Tur kapsamında 56 sporcuyla birlikte 5 gün boyunca 400 kilometre pedal çevirdiklerini ifade eden Uğur, "Tur kapsamında ayrıca sporcularımızla birlikte gezi programları yaptık. Bu kapsamda Ahlat Selçuklu Mezarlığını, Adilcevaz Aygır Gölü'nü, Erciş balık bendini, Muradiye Şelale'sini, Van Kalesini ve Akdamar Adasını gezme fırsatı bulduk. Gençlerin Van Göl'ü etrafındaki her yeri görmesi ayrıca bir motivasyon kaynağı oldu. Tur kapsamında ayrıca katılan tüm gençlerimize grup yönetebilmek için grup içinde birey olabilmeyi öğretmeye çalıştık. Çok büyük bir disiplin içinde 400 kilometrelik turu kazasız olarak tamamladık. Tura katılan bütün sporcularımıza gösterdikleri disiplin ve azimlerinde dolayı, turun düzenlenmesi için büyük uğraş veren Tatvan Kaymakamımız Murat Erkan beye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Medeni Öztaş beye, ilçe Müdürümüz İhsan Aykut beye ve bizden desteklerini esirgemeyerek yanımızda yer alan diğer kurum amirlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Tatvan Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title