Haberler

Pedagojik Formasyon Haklarının İadesi İçin Eylem

Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat fakültelerinde öğrenim gören bir grup öğrenci, pedagojik formasyon eğitiminin durdurulması kararına tepki için eylem yaptı.

Üniversite yerleşkesindeki Rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci, Fen ve Edebiyat fakültelerine tanınan pedagojik formasyon eğitimiyle ilgili Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındığını anımsatarak, duruma tepkilerini dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, Danıştayın kararına tepki gösteren öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, öğrencilerin pedagojik formasyon konusunda mağdur olmayacaklarını söyledi.

Danıştay 8. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararını hatırlatan Küfrevioğlu, şöyle konuştu:

"13 Ocak 2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında, pedagojik formasyon sertifikasıyla ilgili Danıştay 8. Dairesinin 2010 yılı 2714 sayılı dosyada, 20 Ekim 2010 tarihinde verdiği yürütmenin durdurulması kararının uygulanmasına karar verilmiştir. Bu uygulama kapsamında yapılan itirazın ve davanın sonucuna göre değerlendirilmek üzere, 27 Ağustos 2009 gün ve 15 sayılı Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ile bu kararın ilgili oldukları Atatürk, İstanbul ve Uludağ üniversitelerine bildirilmesine dair yazımızın yargı kararı uyarınca kaldırılmasına, bundan sonra üniversitelerden lisansüstü eğitimi sırasında pedagojik formasyon eğitim açmaya yönelik izin taleplerinin yargı kararı doğrultusunda kabul edilmemesine karar verilmiştir. "

Küfrevioğlu, karar uyarınca yürütmesi durdurulan izin işlemine göre pedagojik formasyon eğitimine henüz başlamamış ilgili üniversitelerin yargı kararı sebebiyle bu aşamada lisans eğitimi sırasında pedagojik formasyon programı açamayacağını da dile getirdi.

Pedagoji sertifikasına sahip öğretmen adaylarının atanacağını belirten Küfrevioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birel bir işlem olan izin işlemimiz yürürlükteyken, lisans öğrencileri için pedagojik formasyon kursu açılması yönünde üniversitelerin yaptığı düzenleyici işlemler dolayısıyla oluşmuş üçüncü kişilerin haklarına halel gelmemesi için izin istemimizin yürütmesinin durdurulması öncesinde gerçekleşmiş, bu hukuki durumlarının korunması hukuki bir gereklilik olduğundan devamına karar verilmiştir. Üniversitemizin girişimleri üzerine pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler mağdur olmayacak. "

Küfrevioğlu'nun açıklamasının ardından grup dağıldı.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title