Haberler

Peçenek Mesire Alanı Hafta Sonu Doldu Taştı

Güncelleme:

Gürültüden ve stresten uzak bir hafta sonu geçirmek isteyen Ankaralılar, soluğu Peçenek Köyü Mesire Alanı'nda aldı.

Vatandaşların doğayla iç içe, huzurlu vakit geçirebilmeleri için Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan mesire alanı, tertemiz havasıyla da tercih sebebi oldu.

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen tüm mekanlarda olduğu gibi mesire alanında da çocuklar için her şey düşünüldü. Alanda 5 farklı noktaya yerleştirilen çocuk oyun parkının yanı sıra, basketbol, voleybol ve futbol sahaları da bulunuyor.

400 dönüm büyüklüğündeki mesire alanı, alabildiğine geniş ve ferah görünümüyle hem insanın içini, tertemiz havası ile de ciğerlerini ferahlatıyor. Alana yerleştirilen 300 kamelya ve 300 barbekü alanda iç içe değil, birbirlerine mesafeli olarak duruyor.

Peçenek Köyü Mesire Alanı'na Keçiören'den geldiklerini belirten Erhan Eğin, burayı çok beğendiklerini ve Ankara'ya örnek oluşturacağını vurguladı.

Peçenek Köyü Mesire Alanı, şehir dışından gelen misafirlerine de kapılarını açıyor. Karabük'ten geldiğini kaydeden Esat Boyraz, Altındağ'ın gelişen profiline uygun bir piknik alanıyla karşılaştıklarını ifade etti. Boyraz, kamelyaların arasındaki mesafeye de dikkat çekerek geniş aralıklar sayesinde herkesin çok rahat ettiğini söyledi.

Nezaket Seçer ve Gülruh Bolat ise Karapürçek'te oturduklarını söyleyerek hafta sonu için mesire alanının şehrin gürültüsünden güzel bir kaçış mekânı olduğunu belirterek, Başkan Veysel Tiryaki ile Altındağ'ın çehresinin tamamen değiştiğini vurguladı.

Alanda, konforlu 4 adet tuvalet ve 1 mescit ziyaretçilere hizmet verirken, alanın 4 ayrı noktasına kurulan 4 adet güvenlik noktasıyla da mesire alanının ve ziyaretçilerin güvenliği sağlanıyor. Alanda bulunan 300 araç kapasiteli otopark ise, ziyaretçilerin otopark sıkıntısı yaşamadan rahatça vakit geçirebilmelerini sağlıyor.

Peçenek Mesire Alanı nerde?

Altındağ merkeze (Siteler) araçla 20 dakika mesafede yer alan Peçenek Köyü harmanlarına kurulan, tertemiz ve ferah havasıyla ilgi çeken mesire alanı, piknik ve doğa severlere şehir merkezinden çok uzaklaşmadan doğayla buluşma imkânı sunuyor.

İlçe merkezine 18 km uzaklıkta olan Peçenek köyüne özel araçlarla 20 dakikada ulaşmak mümkün… Altındağ'ın Karapürçek Mahallesi'nden ise 5–7 dakikada mesire alanına gidilebiliyor. Araba imkânı olmayanlar için ise EGO'nun 313 numaralı Orhan Gazi-Peçenek-Tatlar otobüsü ve 315 numaralı Kavaklı-Aydıncık-Peçenek-Tatlar-Gicik otobüsü hizmet veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Altındağ Belediyesi Karapürçek Peçenek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title