Haberler

    Pc'niz Oyunlara Diz Çökmesin!

    PC'niz grafik canavarı oyunlar karşısında diz çökmeye başladıysa, bir de bunları deneyin!

    Bilgisayarda oyun oynamak, konsola göre biraz daha karmaşık ve zahmetli olabilir. Sonuçta aralarından seçim yapmanız gereken birçok donanım, en iyi performansı almak için karıştırmanız gereken ince ayarlar var. Bu yazımızda PC'deki oyun deneyiminizi geliştirecek 10 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

    Ekran kartınızı overclock edin

    Oyun performansını artırmanın en kolay, en ücretsiz yollarından bir tanesi, ekran kartınızı overclock etmek. İşlemcinizi de overclock edebilirsiniz, ancak bundan ekran kartınızda olduğu kadar verim alamayabilirsiniz.

    İndirimli oyunları kaçırmayın

    Oyunları ilk çıktığında oynamanız şart değilse, onlar için tam ücret ödemeyin. Steam'deki indirimleri takip edin, bununla da kalmayın ve Amazon, Gamefly ve diğer web sitelerinin çoğu zaman daha uygun fiyatlar sunduğunu unutmayın.

    Bir Gamepad bağlayın

    Arkadaşlarınız aksini söylüyor olabilir, ancak doğrusu şu ki bazı oyunlar gamepad'le daha iyi oynanıyor. Bizim favorimiz Xbox 360 gamepad'i, ancak başka birçok iyi seçenek de var.

    Steam kitaplığınızı düzenleyin

    Bir PC oyuncusuysanız, oyunlarınızı Steam ile organize ediyor olma ihtimaliniz yüksek. Bu durumda Steam'de çok fazla oyun biriktirmiş olma ihtimaliniz de yüksek. Steam, listenizi düzenlemenize yardımcı olacak birkaç dahili işleve sahip. İsterseniz Steam içine elle oyun veya kategori ekleyebilir, veya bunu Depressurizer gibi bir araçla otomatik hale getirebilirsiniz.

    Save'lerinizi yedekleyin ve eşitleyin

    Steam'in dahili bulut işlevi, bazı oyunlarınızın save dosyalarını eşitleyebiliyor ancak pek güvenilir olduğu söylenemez ve tüm oyunlarla çalışmıyor. Steam yerine save'lerinizi Dropbox ile eşitleyen GameSave Manager gibi bir araçtan faydalanabilirsiniz.

    Klasikleri yeni PC'nizde bile oynayın

    Bazen eski oyunlarınızı ortaya çıkarıp biraz nostalji yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. Ancak eski oyunlarını çoğunlukla direkt olarak çalıştıramayacaksınız. Bu durumda DOSBox veya ScummVM gibi emulator'lerden yardım alabilirsiniz.

    Kendi Steam Makinenizi yapın

    Rahat kanepenizde otururken PC'lerin kurcalanabilirliği ve konsol oyunlarına bir arada mı sahip olmak istiyorsunuz? Steam Machine'ler henüz satışa çıkmasa da, mevcut PC'nizi Windows ve Steam'in Big Picture moduyla bir Steam Machine'e çevirebilirsiniz. Alternatif olarak oturma odası PC'nize SteamOS beta işletim sistemini de yükleyebilir, saf bir Steam Machine deneyimi elde edebilirsiniz.

    Mod yükleyin

    PC oyunlarının en iyi yönlerinden bir tanesi, mod'lanabilmeleri. Oyununuzdaki herhangi bir şeyi beğenmediniz mi? Onu değiştirecek bir mod oluşturulmuş olması muhtemel. Mod'lar sayesinde oyun grafiklerini geliştirebilir, menülerini daha işe yarar hale getirebilir, yepyeni işlev ve görevler ekleyebilirsiniz.

    Daha iyi bir donanım satın alın

    Daha iyi ve tepkisel bir denetim mi istiyorsunuz? Oyunlar için özel üretilmiş klavye ve farelere göz atmanızda fayda var. Daha iyi görüntü istiyorsanız, daha iyi monitörlere bakın. Oyunlarınızı daha iyi duymak için iyi birer kulaklık; daha iyi çevrimiçi deneyimi için iyi bir mikrofonlu kulaklık alabilirsiniz.

    Optimal grafik ve performans ayarlarını bulun

    Oyunların grafik ayarlarını sonuna dayamak için en az birkaç yüz dolarlık harcama yapmanız gerekiyor. Peki bir oyuncu, bunun dışında ne yapabilir? Donanımınız için en uygun ayarları bulabilirsiniz! Hangi ayarın nasıl etki ettiğini bulmak zaman alıcı olabilir, ancak bunun sonunda hangilerinin performansı düşürdüğünü ve hangilerini açmaya değdiğini öğreneceksiniz. Ayar yapmayı sevmiyorsanız, "Medium" benzeri hazır ayarları seçmeyi deneyin.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title