Haberler

Pazaryerililer, Boza İçip Çiftetelli ile Coştular

Bursa’da yaşayan Bilecik İli Pazaryeri Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ’6. Boza Gecesi’ çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa'da yaşayan Bilecik İli Pazaryeri Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen '6. Boza Gecesi' çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Bilecek İli Pazaryeri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, derneğin 10. yılı ve 6. Boza Gecesi Kültürpark Sadabat Sarayı'nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan geceye, milletvekilleri, dernek başkanları, Bursa'da yaşayan Pazaryerili vatandaşlar katıldı. Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen boza gecesine katılımların sürekli arttığını dikkati çeken Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, "Pazaryerililer olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Dışarıda olan hemşehrililerime birbirleriyle dayanışma içinde olduğunda her şey daha güzel olacak, daha kolay olacak. Bu gecede hep beraber olmaktan mutluluk duydum" dedi.

PAZARYELİLER DOSTLUKLARINI PEKİŞTİRDİLER

Bursa Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Turan ise, "Bu gece derneğimizin 6. boza ve 10. kuruluş yılını kutlaması anlamanı da taşıdığını sizler ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. On yıl önce bir avuç insanın çıktığı dernekleşme yolu, bu gün böylesine büyük bir birlik ve beraberliği ortaya çıkarmıştır. Hemşehri derneklerinin düzenlemiş olduğu bu tarz etkinliklerin amacı genelde dostlukları pekiştirmek sosyal dayanışmayı sağlamak ve gurbette ki üyelerini buluşturmaktır. Fakat biz dernek yönetimi olarak gecemize bir misyon daha yüklemekteyiz. Yüklediğimiz misyonu da "kültürümüzü korumak" olarak adlandırmaktayız. Bilecikli olarak kültürümüzde var olan dostluğun, var olan dayanışmanın, var olan kardeşliğin, var olan edebin, var olan ahlakın ve yüzyıllardan beri ilmek ilmek dokunan adet ve göreneklerimizin dile gelmesi olarak görüyoruz" diye konuştu.

GECEDE 300 KİLO HELVA BİR SAATE BİTTİ

Boza gecesinde davetlileri 3 bin boza, 300 kilo helva, 300 tane de keyfiye dağıtıldı. Mehter takımının seslendirdiği marşlar, yöre sanatçısının şarkıları, folklor ekiplerinin gösterilerin ve pazaryerliler çiftetelli oynayarak hünerlerini sergilendiği gecede, emeği geçenlere plaketler törenle verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kültürpark Pazaryeri Bilecik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title