Haberler

Pazaryeri'nden Kısa Kısa

10 tarihi ev için proje desteği.

Pazaryeri ilçesinde, koruma altına alınan 10 tarihi ev için proje desteği onaylandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca gözetim altına alınan eski evlerin röleve, restitüsyon ve restorasyon hizmetleri için belediye öncülüğünde yapılan müracaatın kabul edildiği bildirdi.

Daha önce 6 ev için proje desteği çıktığını hatırlatan Yalçın, "4 ev için yaptığımız müracaat kabul edildi. 10 ev için Kültür ve Turizm Bakanlığınca proje destek verildi. Ev sahiplerinin mağdur olmamaları için belediye olarak her konuda kendilerine destek olacağız. Kısa sürede restorasyon için proje çalışmalarını tamamlayıp bakanlığa sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Yalçın, proje kapsamında Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karabıçak ve ev sahipleriyle sözleşme imzaladı.

-Küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı

Pazaryeri ilçesinde, bazı küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, AA muhabirine, Yüzbaşı Mahallesi'nde küçükbaş hayvan besiciliği yapan bir vatandaşın ihbarı üzerine yapılan kontrolde, hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edildiğini açıkladı.

Hastalığın tespitinin ardından çalışmalara başlandığını bildiren Yoldaş, "Hastalık tespit edilen alanda karantina uygulaması başlatıldı. Bölgede hayvanların dışarıya çıkmaması ve bölgeden içeriye hayvanların girmemesine, hastalığın tespit edildiği tarih ve sonraki 2 yıl boyunca karantina bölgesinde aşılama çalışmaları yapılmasına ve hastalıkla mücadeleye devam edilmesine yönelik karar alındı" dedi.

Yoldaş, bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadelede uygulanacak genel hükümlere ilişkin Kaymakam vekili Eyüp Kaykaç başkanlığında, hayvan sağlığı zabıtası komisyonu oluşturulduğunu sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Yalçın Pazaryeri Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title