Haberler

Pazaryeri'nde ve Gölpazarı'nda Kış Lastiği Denetimi

Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçesinde, Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçesinde, Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

84 aracın kontrol edildiği denetimde, eksiklikleri görülen 12 araca toplam bin 56 lira para cezası kesildi.

İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Deniz, vatandaşların ve sürücülerin can ve mal kaybı, huzur ve güven içersinde rahatça seyahat edebilmeleri amacıyla denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, sürücülerin kurallara uymalarını istedi.

Gölpazarı'ndaki denetimler

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Gölpazarı- Bilecik karayolunda araçlarda lastik derinlikleri kontrol edildi.

Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Harun Semerci, yaptığı açıklamada, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs, çekici ve yarı römorklarda, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunlu olduğunu bildirdi.

Otomobil kullanıcılarının da kendi can güvenlikleri açısından araçlarının tüm lastiklerinde kış lastiği kullanmaları önemli olduğunu anlatan Semerci, şöyle konuştu:

"Kışın zorlu hava şartlarında araçların kayması sonucu, yolların trafiğe kapandığını, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığını, bunların önüne geçebilmek için yolları açık bulundurmak, araç sürücülerinin güvenli bir şekilde karayollarını kullanmasını temin etmek amacıyla bu uygulamayı başlatıyoruz. Bu uygulamaların yanında rutin uygulamalarımızda devam edecek. Bu zorunluluğa uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Deniz Pazaryeri Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title