Haberler

Pazaryeri'nde Tarla Günü Etkinliği

Pazaryeri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, şerbetçiotu, Boncuk Ayşe fasülyesi ve malçlı çileğin ilk hasadının yapılması için tarla günü düzenlendi.

Pazaryeri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, şerbetçiotu, Boncuk Ayşe fasülyesi ve malçlı çileğin ilk hasadının yapılması için tarla günü düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Eğrelti mevkisinde Abdullah Ekşi'ye ait tarlada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çömlek, boza, şerbetçiotu ve tescilli fasulyesiyle marka haline gelen ilçenin buna malçlı çilek üretimini de ilave ettiğini söyledi.

Dünyadaki bütün ülkelerin kendi tarımlarını desteklemek, geliştirmek ve dışarıya muhtaç olmamak durumunda olduğunu belirten Nayir, "İl olarak da bizim en önemli kaynaklarımızdan ve değerlerimizden birisi tarımımız. Biz de imkanlarımız ölçüsünde tarımdaki desteği daha da artırmak, dışarıya muhtaç olmadan, çiftçimizin gelirini arttırmak için elimizden gelen gayreti yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaymakam Vekili Kadir Apaydın da kendisinden önce bu projeyi başlatan kaymakamlara teşekkür ederek, projeyi çiftçilerin istekleri doğrultusunda 19 dekardan 150 dekara çıkardıklarını anlattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ise ilçenin tarım yönünden büyük zenginliklere sahip olduğunu belirterek, "5 gölet, 1 baraj ve su kanalının yanında Dereköy köyünde yeni bir baraj inşaatına başlayacağız. Bu sayede 10 bin dekar alan daha sulu tarıma kavuşacaktır. Malçlı çilek üreticiliği ilçeye yeni bir gelir kaynağı olacak" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız da Bilecik'in 1960 yılından bu yana büyük gelir getiren şerbetçiotunun yanında alternatif çilek projesini uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, malçlı çilek, şerbetçiotu ve tescilli boncuk Ayşe fasulyenin ilk hasadını yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Pazaryeri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title