Haberler

Pazaryeri'nde Tarım Arazisinde İnceleme

Güncelleme:

Pazaryeri Kaymakamlığının hazırladığı Malçlı Çilek Bahçesi Projesi kapsamında ilçede kurulan çilek bahçelerine gezi düzenlendi.

Pazaryeri Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Malçlı çilek bahçesi" projesi kapsamında ilçede kurulan çilek bahçelerine gezi düzenlendi.

Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş ile Şube Müdürleri katıldı.

Kaykaç, Bozcaarmut Köyü Muhtarı Yusuf Turhem'in "Malçlı çilek" bahçesinde uygulanan proje incelemesinde, çilek üreticilerinin maliyetlerinin yüzde 40'nın çiftçi, yüzde 60'nın da teşvik amaçlı İl Özel İdaresi tarafından verildiğini, talep olduğunda bu tür proje destek vereceklerini söyledi.

Yıldız da ilçede üretilen şerbetçi otu ve Pazarcık Osmanlı boncuğu fasulyesine alternatif ürün olarak çilek üretimini başlattıklarını belirterek, yediveren cinsi olan çileklerin kalitesinin ve tadının güzel olduğunu, 21 dekar alanda denendiğini ve ilerleyen yıllarda daha artacağını bildirdi.

Kaykaç ve beraberindekiler, Pazarcık Osmanlı boncuğu fasulyesi ile şerbetçi otu tarlasında ve Kınık köyünde toprak el sanatları ustası Osman Menteş'in atölyesinde incelemede bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Hacı Dursun Yıldız Muzaffer Yalçın Pazaryeri Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title