Haberler

Pazaryeri'nde "Hadis ve Sünnetin Dinimizdeki Yeri" Konferansı

Pazaryeri ilçesinde "Hadis ve sünnetin dinimizdeki yeri" konulu konferans verildi.

İlahiyatçı ve eğitimci Muhammed Abdullah Işık, Kültür Merkezi Pazarlı Bey Konferans Salonu'nda, Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Bilecik Şeyh Edebali Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatih Öncü ile vatandaşlar katıldığı konferansta, hadisin ya Allah'tan gelen vahiydir ya da kitap ve sünnetten sahih bir vahye dayanan Resul'den muteber bir içtihat olduğunu söyledi.

Sünnetin Hazreti Muhammed tarafından izlenen yol haritası olduğun anlatan Işık, "Vahiy tebliğ ve taliminde bir elçi olarak nasıl ve ne ölçüde ihtiyaç varsa, o vahyin anlaşılıp hayata geçirilmesinde Hazreti Muhammed'in sünnetine, onun rehberliğine ve örnekliğine öylece ihtiyaç vardır. Zira hadis ve sünnet Kuranın peygamber yorumudur. Bireysel ve toplumsal hayatta sünnetin merkeze alınması, Kur'an-ı Kerim'in merkeze alınması demektir. Bu nedenle bir ışık olarak gönderilen peygamber efendimizin konumunu çok iyi anlaşılmalıdır" dedi.

Konferans sonunda Yalçın, Işık'a ilçeyi anlatan tablo hediye etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muzaffer Yalçın Pazaryeri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title