Haberler

Pazaryeri'nde "Genç Çiftçi"Lere Düve Dağıtıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 13 çiftçiye 78 damızlık düve dağıtıldı.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 13 çiftçiye 78 damızlık düve dağıtıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığın Genç Ciftçiye Hibe Desteği Projesi ile boşalan köylerin tekrar cıvıl cıvıl hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Köylerde artık 60 yaşın altında insan bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Yıldız, "Bu projeyle ilimize 616 büyükbaş hayvan gelecek. Gelen büyükbaş hayvanların dağıtımı yapılıyor. Bu projenin ilimize ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, hayvancılık ve tarımın ülke için çok önemli olduğunu belirterek, bu projeyle köyden göç eden gençlerin geriye döneceklerini kaydetti.

Karaköy köyünde yaşadığını belirten genç çiftçilerden Sevinç Ay da proje sayesinde 6 damızlık düve aldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiftçi Dilek Kart da devletin sunduğu genç çiftçiyi kalkındırma projesinden yaralandığını dile getirerek, "6 düvemizi teslim aldık. İnşallah hakkımızda hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftü Vekili Mehmet Çatallar'ın duasının ardından kuralar çekilerek genç çiftçilere düveleri teslim edildi.

Törene, Kaymakam Vekili Halil Dalak ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Dursun Yıldız Pazaryeri Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title