Haberler

Pazaryeri'nde "Empati Yoksunluğu" Semineri

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilere "Empati yoksunluğu" semineri düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat, YURTKUR Toplantı Salonu'nda, "Ne olur beni anla" sloganıyla düzenlenen seminerde, insan ilişkilerinde empati kurmanın son derce önemli olduğunu anlattı.

Ön yargılardan arınmadan empati kurulamayacağını ve sağlıklı insan ilişkilerinde empatinin önemini anlatan Acat, "İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmak" deyimi güzel bir empati örneğidir. "Başkasına bir şeyi yapmadan önce kendinize yapılsa ne hissederiz" diye sorun. Doğru iletişimin ilk şartı kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koymaktır" dedi.

YURTKUR Müdürü Erol Yılmaz da verilen eğitimlerle, öğrencilerin çevreleriyle daha sağlıklı iletişim kuracağına inandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yurtlar Kurumu Pazaryeri Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title