Haberler

Pazarlar'da Gaziler Haftası Kutlandı

Tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlanan Gaziler ve kahramanlık haftası Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde de çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Pazarlar İlçesi Cumhuriyet Meydanında 11.30'da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanan kutlamalara bir dakikalık Saygı durusu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.

Cumhuriyet meydanındaki törende günün anlam ve önemi hakkında konuşan Garnizon komutanlığından Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ahmet Çiçek, konuşmasında Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel kavramın olmadığını belirtti.

Çiçek, " Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerimize saldırılara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye razıyız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Tören'de ayrıca öğrenciler tarafından Gaziler ile ilgili şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki 19 Eylül Gaziler Haftası törenine Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı Necmi Koç, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Daire Amirleri, Gaziler, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çiçek Kütahya Güncel Haberler

title