Haberler

Pazarın Zam Şampiyonu Bamya ve Börülce Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde her hafta Perşembe günleri kurulan bölgenin en büyük semt pazarında bamya ve börülce fiyatlarının tavan yapması pazardan alışveriş yapmak isteyen vatandaşları şaşırttı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde her hafta Perşembe günleri kurulan bölgenin en büyük semt pazarında bamya ve börülce fiyatlarının tavan yapması pazardan alışveriş yapmak isteyen vatandaşları şaşırttı.

Kilosunun 6 lira ile 8 liradan satıldığı börülcenin yanı sıra bamyanın 8 ile 10 liradan tezgahlarda yer alması vatandaşları adeta çileden çıkardı.

Geçtiğimiz haftalara nazaran bamya ve börülce fiyatlarının yaklaşık iki katı fiyatla satılmasını anlamsız bulan vatandaşlar, söz konusu zammın nedenini pazarcı esnafına sorduklarında havaların kurak gitmesi ve bamya ve börülce üretiminin az olmasından kaynaklandığı cevabını aldılar.

Bazı vatandaşlar bir kilo bamya ya da börülcenin fiyatının kilosu 1 liradan satılan 8 kilogram domates alınabileceğine dikkat çekerek, zam şampiyonu her iki sebzeyi satın alarak evlerine götürememenin hüznünü yaşadıklarını ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title