Haberler

Pazarda Alıcı Bulamayan Kızılcık İneklere Yem Oluyor

Bilecik'te pazarda alıcısı olmayan kızılcık, satıcıları tarafından gün sonunda ineklerine yediriliyor.

Bilecik merkez Hürriyet Mahallesinde her pazartesi günü kurulan Pazartesi Pazarı'nda tezgahlarda yerinin alan kızılcık meyvesi pazarda alıcı bulamayınca satıcısı tarafından ineklere yem ediliyor. Pazarda 15 yıllık esnaf olan Sinan Çekirgeci, kızılcıkların yeni tezgaha düştüğünü ve şuan anda fiyatının 3 TL olduğunu belirterek, "Satışlar gerçekten çok kötü durumda. Yeni yeni getirmeye başladık kızılcıkları, ama durum şunu gösteriyor ki maliyetini kurtarmayacak. Bir ya da iki gün pazara daha getireceğiz ve sonrasında toplamayı komple bırakabiliriz. Geçen hafta kilo fiyatları 4 lira olan kızılcıklar ise bu hafta 3 lira oldu, akşam pazarında ise fiyatlar daha da düşüyor. Satılmayan kızılcıklar fazla dayanmıyor ve köyde ineklere götürerek yem niyetine yediriyoruz. Hal böyle olunca köyde inekleri doyuracağımıza kızılcıkları toplamayarak dalında bırakırız daha iyi, Böylece emek sarf etmemiş oluruz" dedi.

Bu yaşanan olumsuz durum karşısında önümüzdeki sene tezgahlarda kızılcık miktarında azalma olacağını bekliyor. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hürriyet Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title