Haberler

Pazarcılar 'Kapalı Semt Pazarı' İstiyor

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesindeki pazarcı esnafı, belediyeden kapalı semt pazarı isterken, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, "Akdeniz'e kapalı bir semt pazarı kazandıracağız" dedi.

Akdeniz Belediyesi yönetimi, belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren geçici semt pazarı esnafı ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu'nun, pazarcı esnafının sorun ve isteklerini dinlediği toplantıya, Eş Başkan Yardımcıları, Zabıta Müdürü Ferruh Çelik, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve çok sayıda pazarcı esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Kalkan, emeği ve alın teri ile evine ekmek götürmeye çalışan pazarcı esnafının, güç koşullarda hizmet üretmeye çalıştığını dile getirdi. Her hafta 13 farklı noktada geçici semt pazarı kurulduğunu ve Akdeniz sınırları içerisinde kapalı semt pazarı yerine ihtiyaçları olduğunu ifade eden kalkan, seyyar satıcıların semt pazarı yakınlarında satış yapmasının haksız rekabete neden olduğunu da belirtti. Yeni atanan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü ile pazarların ve esnafın genel durumu ile ilgili olarak sürekli istişare içerisinde olduklarını kaydeden Kalkan, "Pazarcı esnafının mevcut durumunun iyileştirilmesine ilişkin Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde genel altyapı eksiklikleri olduğunu Eş Başkanlarımızla da dönem dönem paylaştık. Tabi koşullar ve imkanlar ölçüsünde, şartların iyileştirilmesi noktasında taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"AKDENİZ'E KAPALI BİR SEMT PAZARI KAZANDIRACAĞIZ"

En kısa zamanda pazarcı esnafına kapalı bir pazar yeri yapmanın görevleri olduğunu vurgulayan Eş Başkan Mutlu ise zabıta ve imar müdürleri ile uzun bir süredir bu konuda çalıştıklarını söyledi. Çarpık kentleşmenin, beraberinde Mersin merkezde bir yerleşim alanı sorunu doğurduğunun altını çizen Mutlu, "Bu sorun pazarcı esnafımız da dahil olmak üzere hepimize yansıyor. Sizlerin de yer önerilerini değerlendirerek Akdeniz'e kapalı bir semt pazarı kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Toplantıda Eş Başkan Yardımcıları ile birlikte özellikle pazarcı esnafını dinlemek istediklerini ifade eden Mutlu, "Kimi sorunların çözülmesinde pazarcı esnafının rolü olacaktır. Kuşkusuz Zabıta Müdürlüğümüze de çeşitli görevler düşmektedir. Mersin gibi toplu yaşanan metropol kentlerde herkese görev düşüyor. Seyyar satıcılarla ilgili sorunu da hoşgörü ve diyalog içerisinde çözmek arzusundayız. Bunu nasıl yapacağımızı sizlerin de önerileriyle birlikte karar verelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Zabıta Müdürü Çelik de halkın huzur ve güven içerisinde bu alanlardan alışveriş yapabilmesini sağlamakla yükümlü olduklarını, bunun için pazarcı esnafı ile zabıta ekiplerinin ortak bir çalışma sergilemesi gerektiğini dile getirdi. Belediye yönetimi olarak pazarcı esnafının da bu çerçevede kendi düzenini sağlaması, kendi sorumluluğunu alması ve Zabıta Müdürlüğü ile birlikte bu sorumluluğu yerine getirmesi açısından ortak bir çalışma içerisinde olması gerektiğini belirten Çelik, pazarları zorunlu alışveriş yapılan yerlerden gezilen ve keyifle alışveriş yapılan bir hale getirmek ve çağdaş, modern fiziki mekanlar oluşturmak zorunda olduklarının altını çizdi.

Toplantıda, pazarcı esnafı da söz alarak sorun ve taleplerini aktardı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title