Haberler

Pazar Yeri Değil Sanki

Nevşehir'de 3 yıl önce 44 bin metrekare kapalı alana kurulan, yürüyen merdiven ve engelli asansörü ile çocuk oyun alanları ve bakım odası, lokanta, mescit ve çeşitli sosyal donatılar bulunan modern pazar yeri, alışveriş merkezlerini andırıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart'ta pazarcılarla buluşmasında "Benim gönlümdeki pazar yerleri, artık geçmişte olduğu gibi öyle sokak aralarında, araçların, çöp varillerinin arasında, tozun kirin içinde tezgah kurulan mekanlar değildir. Ben, haftanın diğer günlerinde de farklı amaçlar için kullanılabilecek, çatısı, aydınlatması, otoparkıyla, sosyal tesisleriyle hem esnafımıza hem milletimize yakışan pazar yerleri arzu ediyorum" sözlerini sarf ettiğini anımsattı.

Erdoğan'ın tarif ettiği pazar yerinin Nevşehir'de bulunduğunu dile getiren Ünver, bundan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, " Türkiye'nin en modern pazar yeri olma özelliği taşıyan Nevşehir pazarı, ücretsiz servis, kapalı otopark, engelli asansörü, buzhane, çocuk oyun alanı, çocuk bakım odası, yürüyen merdiven, mescit, sosyal tesisler, peynir satış yeri, balık satış yeriyle vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Ünver, Nevşehir'deki pazar yerinin modernliğinin yanında tarihi bir öneme de sahip olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Nevşehir pazarı, Osmanlı Padişahı 3. Ahmet tarafından Ürgüp kadısına gönderilen bir fermanla 1721 yılında kuruldu. Haftanın iki günü, pazar ve pazartesi günleri pazarımız açılıyor. Pazar açılışları burada duayla gerçekleştiriliyor. Pazar yeri, haftanın sadece bir günü gidip insanların sokak aralarında alışveriş yaptığı yer değil, gelenek ve görenekleriyle pazar geleneğinin yaşatıldığı bir yer oldu. Burası sadece bir pazar yeri değil, aynı zamanda sosyal etkinliklerin yapıldığı bir merkez de oldu. Düğün ve nişanları, toplantıları, ramazanda iftar yemeklerini de burada yapabiliyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz kış mevsiminde pazarımız, hiç iptal olmadı. Yaz mevsiminde de içerideki soğutma sistemimiz sayesinde serinlemek mümkün."

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen ise pazarcılar buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3. Ahmet döneminde Ürgüp kadısına pazar yeri kurulması için gönderilen fermanın yer aldığı tabloyu hediye ettiğini anımsatarak, "Hediyemizden dolayı Cumhurbaşkanımız çok memnun kaldı, hatta kendisi bizzat Türkçe'ye çevirerek okudu. O anki heyecan inanılmazdı" şeklinde konuştu.

Özmen, 44 bin metrekare alana sahip ve 300 tezgahın bulunduğu kapalı pazar yerinde her hava koşulunda alışveriş yapılabildiğini belirterek, "Türkiye'nin çeşitli belediye başkanları ve oda başkanlarının incelediği bir pazar yerimiz var" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Ünver Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title