Haberler

Pazar Avcılık ve Atıcılık Derneği Üyelerinin Temsili Kurtuluş Gösterisinde "İşkence" Uyarısı

Rize’nin Pazar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Rize'nin Pazar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere Pazar Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen temsili kurtuluş gösterisi damgasını vurdu.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan'ın seminerde olması nedeniyle Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen'in vekalet ettiği törenlere Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Pazar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç yaptı. Kurtuluş mücadelesinin önemine değinen Ergenç, her daim Türk milletinin uyanık ve tedbirli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Geleneksel hale gelen temsili kurtuluş ise Pazar Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri tarafından canlandırıldı. Canlandırma sırasında Türk askerleri Rum çetecileri etkisiz hale getirirken, bir gazetecinin isteği üzerine Türk askeri Rum çetecinin üzerine ayağı ile bastı. Yerde yatan temsili Rum çetecinin ise "İşkence yapmayın. Türk askeri işkence yapar mı" demesi kutlamalara damgasını vurdu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamza Türkmen Ahmet Basa Hemşin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title