Haberler

Paylaşılamayan Meydan

Güncelleme:

Adnan Menderes'i ölüm yıl dönümünü anmak isteyen Aydın Belediyesi ve AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri aynı meydanı tercih edince gergin anlar yaşandı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'i idam edilişinin 51. yılında memleketinde anmak isteyen Aydın Belediyesi ve AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri aynı meydanı tercih edince gergin anlar yaşandı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilişinin 51. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 17 Eylül 1961'de arkadaşlarıyla birlikte idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da da anılması için planlanan etkinliklerde ise gergin dakikalar yaşandı.

Mederes'in ölüm yıldönümünde Aydın Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda pilav tavuk hayrı planlarken; AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Teşkilatı üyeleri de lokma ve mevlit geleneğini sürdürmek istedi. Lokma dökmek için sabah erken saatlerde Aydın merkez Beycami önünde hazırlıklara başlayan AK Parti'li gençler, bir süre sonra Aydın Belediyesi'nin de aynı yerde hazırlıklara başlaması nedeniyle duruma tepki gösterdi. Kendilerinin 15 gün önceden izin aldığını iddia eden AK Parti'li gençler ile zabıta ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. Belediyeden AK Parti'ye izin verilen yerin Sevgi Yolu olduğunun açıklanmasına rağmen AK Parti'li gençler Beycami ısrarını sürdürünce yaşanan gerginlik daha da arttı. Aydın'ın en işlek noktasında yaşanan gerilimi yoldan gelip geçen vatandaşlar merakla izlerken; Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal'da bölgeye gelerek AK Parti'lilerle görüştü.

Yıllardır Beycami önünde etkinliklerini yatıklarını açıklayan AK Parti Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Suat Kardaş, "Sayın Başbakanımızın merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in memleketinde lokma dökümü ve mevlit okutulmasıyla anılması yönünde bir talimatı var. Bizde bunu yerine getirmek için buraya geldik. Bunun için 15 gün önceden belediyeden izin aldık. Ancak belediye, etkinliği gerçekleştirmemize izin vermiyor. Onlar daha önceki yıllarda hep karşıda yapıyorlardı. Şimdi bizi buradan kaldırıp, kendileri yapmak istiyor. 'Gelin berabere yapalım diyoruz' ona da yanaşmıyorlar" dedi.

AK

Parti'nin Beycami önünde etkinlik düzenlemek için belediyeye geçtiğimiz Cuma günü müracaat ettiğini açıklayan Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal da, "Kendilerine aynı gün hem yazılı hem de şifahi olarak etkinliklerini Sevgi Yolu'nda yapabilecekleri tebliğ edilmiş. Bizde belediye olarak geçtiğimiz yıl Sulupark önünde yaptığımız anma etkinliğini bu yıl inşaat nedeniyle Beycami önünde planladık. Etkinlik hazırlıkları için gelen arkadaşlarımız istemediğimiz bir tepkiyle karşılaşmışlar. İki etkinliğin aynı yerde yapılması halinde izdiham olacağı düşüncesiyle etkinliklerinin birinin farklı yerde yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

AK Parti'li gençler ve Aydın Belediyesi arasında yaşanan gergin dakikaların ardından AK Parti'nin Menderes'i anma etkinliğini Ramazanpaşa Camisi önünde yapmayı kabul etmesinin ardından gerginlik yatıştı. Yaşanan gerginliğe bir anlam veremeyen vatandaşlar ise, iki kurumun aynı yerde Menderes'i anamamasına tepki gösterdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title