Haberler

Payidar Tüfekçioğlu İçin Tören Düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Payidar Tüfekçioğlu için tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Payidar Tüfekçioğlu için tören düzenlendi.

Üsküdar Tekel Sahnesi'nde gerçekleştirilen törende taziyeleri sanatçının eşi Mine Tüfekçioğlu ile kızı Tılsım Tüfekçioğlu kabul etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, AA muhabirine yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirerek, "Konservatuvar yıllarındaki bir büyüğümüzdü. Hakikaten çok düzgün biriydi. 'Herkesin arkasından böyle konuşulsa keşke' denilecek türde bir arkadaşımızdı. Sesi gibiydi. Sesi neyse o olgun ve davudilik, ruhu da öyleydi. Çok ince bir arkadaşımdı." dedi.

En son televizyonda Yunus'u canlandırdığını söyleyen Birecik, "Onu çok ifade eden bir roldü. Yalvaç bir arkadaşımızdı. Ergindi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bizim için çok büyük bir kayıp. Öyle bir fizik, öyle inandırıcı tiyatro oyunculuk tutumu ender gelir." diye konuştu.

Konservatuvardaki hocalarından Zeliha Berksoy da Tüfekçioğlu'nun gerçekten uluslararası düzeyde bir aktör olduğunu ifade ederek, "Çok değerli bir sanatçıydı. Bütün ömründe oynadığı bütün rollerden en üst düzey başarıyı elde etmiş bir oyuncu. Tabii ki Türk tiyatrosu için büyük bir kayıp. Hele bu kadar genç bir kayıp çok üzüntü ve acı veriyor insana." değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçının öğrencilik döneminde de tiyatroya büyük önem verdiğinin altını çizen Berksoy, şunları aktardı:

"Tiyatroya büyük tutku ve saygı duyar ve orada var olurlardı. Ruhları, yürekleri tiyatroydu. Bu bakımdan elbette Payidar sadece yetenekli değil aynı zamanda entellektüel, yüksek bir duyarlılık sahibi ve çok üstün düzeyde bir oyuncuydu. Türk tiyatrosu adına üzüntü verici. Bugün bizim çok acılı bir günümüz. Çünkü çok genç kaybedilen bir değer. Hepimiz çok acılıyız. Tiyatro dünyası çok acılı."

Konservatuvardaki öğretmenlerinden biri olan oyuncu ve yönetmen Serpil Tamur, Tüfekçioğlu'nun gerçek bir beyefendi olduğuna işaret ederek, "Çok yetenekli, hakikaten harika bir insandı. O benim için konuşacağına, ben onun için konuşuyorum. Çok acı. Işıklarda uyu canım yavrum." ifadelerini kullandı.

Usta oyuncu Musa Uzunlar da aynı sınıfta öğrenci olduklarını ve aynı odada uyuduklarını söyleyerek, "En geç ben uyurdum. Onların nefesine tanık olduğumu biliyorum." dedi.

Yoğun bakımda kendisine reaksiyon vermiş olmasının umut verdiğini kaydeden Uzunlar, "Son sefer elimi uzatamadım. Ölmek, uyumak, belki de rüya görmek ise eğer güzel uyu Payidar. Güzel rüyalar." diye konuştu.

Törene, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları ve dizi oyuncuları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Payidar Tüfekçioğlu Devlet Tiyatroları Nejat Birecik Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title