Haberler

Payas'ta Kadınlara Mikro Kredi Desteği

Payas'ta, 15 kadına mikro kredi desteği verildi.

Payas'ta, 15 kadına mikro kredi desteği verildi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Belediyesi Konuk Evi'nde düzenlenen törende içerisinde biner lira olan zarfları kadınlara dağıttı.

Altan, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak kadınlara yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra ekonomik anlamda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Mikro kredi uygulamasıyla birçok kadının kendi ayakları üzerinde durabildiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Altan, "Bana göre bu kadınlar örnek alınacak insanlar. Bu tür mikro kredi kurumları, küçük kredilerle bayanların iş yapmaya, işini büyütmede ve ev ekonomisine katkıda bulunmaya teşvik ediyor. Bayanlar da bu imkanlarla evinde bir meşgale buluyor ve kendini üretime kazandırmış oluyor. Bu açıdan baktığımızda çok güzel bir uygulama" dedi.

Mikro Kredi İskenderun Şubesi Müdürü Hatice Şirin ise kendi imkanları olmayan, küçük bir krediyle işlerini büyütmek isteyen kadınların kendilerine başvurmalarını istedi. - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Altan Payas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title