Haberler

Payas'ta Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Tanıtıldı

Hatay'ın Payas ilçesinde okuma imkanı bulamayan kadınların meslek lisesi mezunu olarak istihdam edilmelerini amaçlayan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Emine Erdoğan'ın himayelerinde vali eşlerinin de katıldığı toplantıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı Payas Kamile Şahin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmalarda projenin İlkokul ve ortaokul mezunu olup okuma imkanı bulamayan kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liseleri'ne gönderilerek meslek lisesi mezunu olmaları ve istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıdığı belirtilerek, kadınların ülke kalkınmasına katkılarının arttırılması için mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilmesinin önemi vurgulandı.

Meslek sahibi olmayan iş başvurularının hiçbir özel sektörde kabul görmediğine vurgu yapan Kaymakam İrfan Demiröz, kadınların meslek liselerine yönlendirme ve gitmeleri durumunda ailesi ve toplumun kazançlı çıkacağını "Yoksulluğun Kadınlaşması"nın önüne geçilebileceğini söyledi.

Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ve çok sayıda kadın izleyicinin eşleriyle katıldığı toplantıda kadınlar konu ile ilgili merak ettikleri soruları uzmanlara sorma fırsatı da buldular. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İrfan Demiröz Emine Erdoğan Payas Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title