Haberler

Paü ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi Protokol İmzaladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığı, güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerinin başlayacağı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığı, güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerinin başlayacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, PAÜ'nün Çin üniversiteleri ile olan işbirliğini geliştirmeye devam ettiği, Çin'n Zhejiang Eyaleti Eğitim ve Yüksek Öğretim üst düzey yetkililerinden oluşan heyetin PAÜ'yü ziyaret ettiği belirtildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında protokol imzalandığını, 18 yeni bölümü kapsayan anlaşma ile güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri başlayacağını kaydetti.

İmzalanan protokolle PAÜ ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında köprü kurduklarına işaret eden Bağcı, şu bilgileri verdi:

"Çin'in Zhejiang eyaleti, nüfus ve pek çok gösterge açısından Türkiye ile karşılaştırılabilecek seviyede. Şanghay'ın komşusu olan bu eyalet aynı zamanda Çin'in en zengin eyaletlerinden birisi. Zhejiang Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ile Mevlana Değişim Programı ve genel işbirliği protokolleri imzaladık. Güz dönemi itibariyle başlayacak karşılıklı öğrenci ve personel değişimlerini daha sonra araştırma ve eğitim alanındaki işbirlikleri takip edecek."

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ise, yapılan görüşmelerde işbirliklerinin üniversite dışında Denizli'deki diğer eğitim kurumlarına genişletilmesi ve kardeş ortaokul-lise projelerinin başlatılması hususunun da görüşüldüğünü ve önümüzdeki yıllarda bu konularda da ilerleme olacağını belirtti. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Hüseyin Bağcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title