Haberler

PAÜ'de Korolar Festivali Başladı

Güncelleme:

Pamukkale Üniversitesinde ilk kez düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Korolar Festivali, 15'i şehir dışından 4'ü Denizli'den, toplam 19 koroyu ağırlıyor.

Pamukkale Üniversitesi'nde ilk kez düzenlenen ve 4 gün sürecek olan "Korolar Festivali", 15'i şehir dışından 4'ü Denizli'den, toplam 19 koroyu ağırlıyor.

Korolar Festivali, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli sivil toplum örgütlerine bağlı koroların kortej yürüyüşü ile başladı. Kongre ve Kültür Merkezi önünde toplanan koro üyeleri Gölbahçe şenlik alanına kadar yürüdüler. Koro üyeleri, Şef Aykut Önder Sarıçiftçi yönetiminde mini bir konser verdi.Festivalin resmi açılışı ise Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Açılışa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın, Marmara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Elmas, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından PAÜ Çoksesli Müzik Topluluğu Başkanı Miray Ateş açılış konuşmasını yaptı. Ateş, böyle büyük bir organizasyonun Pamukkale Üniversitesi çatısı altında olmasından dolayı öğrenciler adına büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Festival Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Aykut Önder Sarıçiftçi ise, "Koro ateşinin büyüyerek yayılması ve yaygınlaşması, ülkemiz koro müziği ve koro kültürü adına çok sevindirici ve de umutlandırıcı bir gelişmedir. Ülkemizde düzenlenen koro şenlikleri halkasına Pamukkale Üniversitesi Korolar Festivali adıyla yeni bir halka eklemenin, yanan koro ateşine bir kıvılcım olmanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Rektörümüz başta olmak üzere bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, polifonik koro mensupları tarafından okunan ve tüm salonun eşlik ettiği İstiklal Marşı'ndan çok etkilendiğini belirterek, "Bu üniversitede göreve başladığım günden bu yana gerçek anlamda adına uygun, geleceğe taşınması bakımından benim için çok önem arz eden bu ilki yaşattığınız için sizlere teşekkür ederim. Üniversitemizde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yoğun yaşandığı bir dönemdeyiz. Bahar şenlikleri kapsamında çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Yurdun dört bir yanından öğrenci ve öğretim elemanları üniversitemizde dört gün boyunca konserler verecekler. Tüm ekiplere katılımlarından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

11 Mayıs tarihine kadar sürecek Korolar Festivalinde Karşıyaka Belediyesi Çok Sesli Korosu, Ankara GSL Korosu, Marmara Üniversitesi Korosu, Bursa Zeki Müren GSL Korosu, MPKD Yetişkinler Korosu, Isparta Polifonik Korolar Derneği, Türkiye Polifonik Korolar Derneği, MÜZED Muammer Sun Korosu, Çorum GSL Korosu, Gazi Üniversitesi Korosu, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Othello Çok Sesli Korosu, ÇOMÜ Konrul Vokal Emsemble, MAKÜ Çok Sesli Korosu ile Denizli'den Hakkı Dereköylü GSL Korosu, PEV Koleji Çocuk Korosu, Tuana-Pahoy Çocuk Korosu konser verecek. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title