Haberler

Patronlarıyla Anlaşamayınca Kendi İşini Kurdu

Güncelleme:

Mersin'de işverenleriyle anlaşamayınca çalışmayı bırakan 23 yaşındaki Melis Mine Çevik, 1,5 yıl önce maddi imkansızlıklar içinde açtığı iş yerinde patron oldu.

Mersin'de okulunu bitirdikten sonra gümüş takı tamiri ve üretimi yapan iki atölyede iş bulan ancak işverenleriyle anlaşamayınca çalışmayı bırakan 23 yaşındaki Melis Mine Çevik, 1,5 yıl önce maddi imkansızlıklar içinde açtığı iş yerinde patron oldu.

KİRALADIĞI ATÖLYEDE MESLEĞİNİ YAPMAYA BAŞLADI

Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde el sanatları bölümü okuyan Çevik, daha sonra Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı'ndan mezun oldu.

Çevik, öğrencilik döneminde ve okulunu bitirdikten sonra gümüş takı tamiri ve üretimi yapan atölyelerde iş bulup çalıştı ancak işverenleriyle anlaşamayınca ayrıldı. Bir süre işsiz kalan ve kendisine ait bir iş yeri kurmak isteyen Çevik, 1,5 yıl önce maddi imkansızlık içinde Çankaya Mahallesi'nde bir iş hanında dükkan kiralayarak atölyesinde mesleğini yapmaya başladı.

Yaptığı takı tamirleri ve ürettiği yeni ürünlerle sektörde tutunmayı başaran Çevik, sektörde bu işi yapan az sayıda kadın olması nedeniyle de meslektaşları tarafından da takdir topladı.Çevik, yaptığı açıklamada, genellikle kuyumcuların aldığı özel siparişlerin üretimini yaptığını söyledi.

''TAKILAR ÜZERİNDE TAKILAR YAPIYORUM''

Geniş bir ürün yelpazesi bulunduğunu dile getiren Çevik, "Kolye, yüzük ve bileklik gibi ürünler yapıyorum. Ayrıca CNC makinem var. Bununla da kolye, yüzük, çakmak ve telefon kılıfı gibi ürünlerin üzerine yazı yazabiliyorum. Plakalar üzerine müşterilerin resimlerini yapıyorum. Bunların dışında gümüş takılar üzerinde tadilat yapıyorum." dedi.

Çevik, boş kaldığı zamanlarda kendi çizdiği ürünleri imal ettiğini anlatarak, "Üniversitede hocalarımız bir iş yeri açmamızı çok istemişti. Hiçbir arkadaşım bu zamana kadar iş yeri açmamış. Çoğu bu bölümü bitirip farklı mesleğe yönelmiş ama ben böyle bir şeyi tercih etmedim. İşimi çok severek yapıyorum." ifadelerini kullandı.

''MERSİN'DE BU İŞİ YAPAN KADIN BENDEN BAŞKA YOK''

Kendi imkanlarıyla iş yeri açıp ayakta durabildiği için gururlu olduğunun ifade eden Çevik, "Mersin'de bu işi yapan yaklaşık 35 atölye var ama bu işi yapan kadın benden başka yok. Mesleğimi çok seviyorum, isteyerek yapıyorum ve çok da ilgi görüyorum. Yani çok kişi şaşırıyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mersin Üniversitesi Çankaya Tarsus Yaşam Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title