Haberler

Patrik Bartholomeos'dan İftar Duası

Güncelleme:

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği'nin düzenlediği iftara katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği(TOFD)'nin düzenlediği iftara katıldı. Derneğin Ataköy'deki binasında düzenlenen iftara, aralarında Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, avukat Kezban Hatemi, gazeteci Hakan Çelik gibi isimlerin de bulunduğu yaklaşık 120 davetli katıldı.

BARTHOLOMEOS: "BEDENİMİZDEKİ ENGELLER KALBİMİZİN SEVGİSİNİ ENGELLEYEMEZ"

İftar öncesinde dua okuyan Bartholomeos, "Bedenimizdeki engeller kalbimizin sevgisini engellemez, engelleyemez. Biz buna samimiyetle inanıyoruz ve sizden güç alıyoruz. Tüm kalbimizle her zaman yanınızdayız. Sizlerin bizler için duacı olmanızı dilerim" diye konuştu.

HATEMİ: RUHBAN OKULU'NUN AÇILMASI İÇİN DE DUA EDELİM

İftara katılan Prof.Dr. Hüseyin Hatemi de "Hiçkimse birbirinin inancına karışamaz. Allah'a inandıktan sonra hepimizi biriz. Aynı Allah'a ibadet ediyoruz" şeklinde konuştu. Mısır ve Suriye'deki kardeş kavgasının bitmesi için dua edilmesini isteyen Hatemi, "Fitnelerin sona ermesi, dünyada sevginin hakim olması ve bunun alameti olarak inşallah Ruhban Okulu'nun açılması için de dua edelim" dedi. İftarın ardından Omirlik Felçlileri Derneği, Patrik'e engelliler tarafından yapılan hediyeleri sundu. Patrik Bartholomeos da dernek başkanı Ramazan Baş'a kol düğmeleri hediye etti. Bartholomeos yemeğe katılanlarla fotoğraf çektirdi.

HER YIL ORTALAMA 2500 KİŞİ FELÇ KALIYOR

Her yıl kazalar sonucu ortalama 2500 kişinin felç kaldığını belirten Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği(TOFD) Başkanı Ramazan Baş, engellilerin yaşadığı sorunlara değindi. Sağlık, sosyal yaşama katılım gibi sorunların yanı sıra, erişilebilirlik ulaşım gibi problemlerin olduğuna dikkat çeken Baş, "Türkiye genelinde birçok yerde erişimle, ulaşılabilirlikle ilgili birçok çalışmalar yapılırken yaşam yine engellerle dolu. Bunun en büyük nedeni belediyelerin engelli standardına uygun olmayan projelere ruhsat vermeleri. Evrensel tasarımı olmayan projelere ruhsat vermeye son verebilirsek bu sorunlar da daha olumlu gelişme gösterilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Hüseyin Hatemi Bartholomeos Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title