Haberler

Patnos'ta İmar Kanunu 18. Madde'de Sıkıntı Yaşayan Vatandaşlara Tapuları Verildi

Ağrı’nın Patnos Belediyesi Çay ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde önceki yıllarda tescil edilmiş olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesince yapılan imar uygulaması çalışmaları sonucunda meydana gelen bir çok sorunla beraber arsaları ve tapuları karışan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıdan kurtararak arsa sahiplerine tapularını teslim etti.

Ağrı'nın Patnos Belediyesi Çay ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde önceki yıllarda tescil edilmiş olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesince yapılan imar uygulaması çalışmaları sonucunda meydana gelen bir çok sorunla beraber arsaları ve tapuları karışan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıdan kurtararak arsa sahiplerine tapularını teslim etti.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, İmar Kanunu 18. Madde, kişisel kullanımdaki alanların yol, cami, meydan, otopark, çocuk bahçesi, yeşil alan, karakol, park gibi kamusal kullanım alanlarına dönüştürülmesini düzenleyen İmar Kanunu 18. Madde uygulamalarıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla detaylı bir açıklama yaptı. Akbay "Patnos ilçemizde birkaç mahallemizde, imar Kanunu 18.Madde ile ilgili bir çok sorunların yaşandığı tüm halkımız tarafından bilinmektedir. Günümüze kadar süre gelen mülkiyet, hisse ve sınır sorunları gibi bir çok sorunu uzman bir ekip aracılığıyla yaptığımız araştırma ve çalışmalar neticesinde, yeni bir imar uygulaması yapılarak mevcut sorunları büyük oranda çözmüş bulunmaktayız. Askı sürecinde vatandaşlarımızdan gelen talepler ve vermiş oldukları dilekçeler incelenerek, ilgili yasa ve yönetmeliklerin el verdiği oranda vatandaşların istekleri esas alınarak sorunlar yüksek oranda çözüme kavuşturulmaya çalıştık. İlgili kurumlar tarafından kontrol ve onay işlemleri yapılan imar uygulama dosyası tapu müdürlüğünce tescil edildikten sonra hak sahiplerine tapuları verildi" dedi.

Patnos Belediyesi'nin şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahip olduğu, uygulamaların hukuki mevzuata göre yapıldığını ifade eden Akbay, "Patnos Belediyesi'nde hiçbir kişi, kuruluş, siyasi görüş sahibi ayrıcalıklı değildir. Belediyemiz kamu hizmetini yürütürken, tüm kişi, kuruluş ve siyasi yapılara eşit mesafededir. Herhangi bir 18. Madde uygulamasında suistimal, kayırma veya herhangi bir vatandaşımıza yönelik bir haksızlık olduğuna dair en ufak bir işaret görülürse, inceleme derinleştirilecek ve gerekli tüm hukuki, idari yaptırımlar zaman geçirilmeksizin uygulamaya sokulacaktır" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Afşin Akbay Patnos Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title