Haberler

Patnos'ta Fidan Dikimi

Patnos ilçesindeki kız yurdunun bahçesine fidan dikildi.

Patnos ilçesindeki kız yurdunun bahçesine fidan dikildi.

Fidan dikim etkinliğine, Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, İlçe Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Akif Dadaş, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Dadaş, yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencileri ağaç konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Dadaş, "Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmalıyız. Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden biri de çocuklarımıza küçük yaşta fidan dikmenin, ağacın ve ormanın önemini anlatmak olacaktır" dedi.

Öğrencilerle okul bahçesine fidan diken Kaymakam Arslan ise fidan dikmenin büyük bir sosyal faaliyet olduğunu söyledi.

Arslan, şunları kaydetti:

"Okul bahçelerinin daha yaşanır hale getirilmesi ve öğrencilerin daha sağlıklı bir çevreye sahip olması için yapılan bu çalışmalar, ilçemiz için örnek teşkil etmektedir. Her öğrenci bir fidan dikerek fidanına sahip çıksın ve onu büyütsün. Okuduğu okulda dikili bir ağacı bulunsun. Çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve bugünü çocuklarla paylaşmak çok güzel bir duygu."

Kaynak: AA / Yerel

Mahmuthan Arslan Gündoğdu Patnos Sina Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title