Haberler

Patlamalar Bezdirdi, Hükümet Harekete Geçti! Tüplerde Seri Numarası Olacak

Güncelleme:

Terör örgütlerinin el yapımı patlayıcı yapımında kullandığı mutfak ve piknik tüplerine denetim geliyor. Bundan sonra tüplerde barkod ve seri numarası olacak.

Hükümet, terör örgütünün el yapımı patlayıcı yapımında kullandığı mutfak ve piknik tüpleriyle ilgili çalışma başlattı. Artık tüplerde barkod ve seri numarası zorunlu olacak.

PATLAYICI MALZEMELERİNE SIKI DENETİM GELİYOR

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Hükümet terörle mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandıkları el yapımı patlayıcıların (EYP) yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak sıkı bir gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Başbakanlığın koordinasyonunda bu amaçla yürütülen çalışmalardan biri de EYP yapımında kullanılan LPG (mutfak) tüplerine yönelik. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın verdiği talimat üzerine 8 ve 9 Haziran'da iki toplantı yapılmış, yapılan toplantıya ilgili tüm kurumlar katılmış, belirlenen tedbirleri hayata geçirecek kurumlara gerekli çalışmaları tamamlamaları talimatı Başbakanımız tarafından verilmiştir.

SATILAN TÜPLER DENETLENECEK

Çalışmalarda terör örgütlerince EYP yapımında yoğun olarak kullanılan 12 kg'lık tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesine öncelik verilecek olup, sonrasında piknik tüpleri ile sanayide kullanılan diğer tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesinin de ivedilikle sağlanması planlanmaktadır. Bu amaçla tüplerde seri numarası ve kare kod bulundurulmasının zorunlu olması, dolumdan nihai tüketime kadar tüm sürecin online takibi, tüpü satın alan nihai tüketicinin kimlik bilgilerinin alınması öngörülmektedir. Kurumlarımıza ayrıca, kullanımdan çıkan ve hurdaya ayrılan tüplerin geri dönüşüme gönderilmesinin sağlanması, yurt dışından ülkemize LPG tüplerinin giriş ve çıkışlarının denetlenmesi ve engellenmesine yönelik gerekli tedbirleri almaları talimatı da verilmiştir.

GÜBREYE DE DÜZENLEME GELİYOR

Ayrıca "Nitrat" içeren gübrelerin satışı 8 Haziran 2016 itibariyle durdurulmuştu. Başbakanın talimatı üzerine nitrat içeren gübreler başta olmak üzer tüm gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetimin etkinliğinin artırılması, piyasanın kayıt altına alınması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaların ivedilikle tamamlanması planlanmaktadır.

Tüplerin ve gübrelerin yanı sıra EYP yapımında kullanılabilecek olan ve piyasadan kolaylıkla temin edilebilen "nitrometan" gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin üretim aşamasından nihai tüketiciye kadar tüm aşamalarda etkin takibinin sağlanması, süreçte yaşanan kayıp ve kaçakların tespiti, terör örgütlerinin söz konusu maddelere ulaşımının zorlaştırılması amacıyla da Başbakanlık koordinasyonunda çalışmalar yürütülmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Binali Yıldırım Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (56)

adem:

cumhurbaşkanına muhammet ali nin cenazesinde kuran okutmamışlar yani show yapma fırsatı vermemişler o da kızmış ve ülkeye dönüyormuş, şimdi akkoyunlar ne yorumlar yapar bekleyin, şu ülkeyi kimler yönetiyor arkadaş yahu, adamlarda ki düzeye bakarmısın, halkın parası ile amerikalara show yapmaya gidiyor, asgari ücretle ancak bim den yada A101 den beslenen kitle de onları alkışlıyor, bu millet de beyin sorunu var

13
5
yanıtYanıtla
fitneci ademm:

anlaşılan sen miğroston besleniyorsun ekmek kaç kuruş orda

yanıt1
yanıt4
FERİŞTAH:

BROVO doğru tespit. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

yanıt6
yanıt1
yazık:

istersen tüplere tc kimlik no ver. istihbarat çalışmadıktan sonra ne yaparsan yap boş. .

12
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Gübre , tüp , çaydanlık düdüklü tencere derken yavaş yavaş mutfaklar boşalacak.

9
2
yanıtYanıtla
dersimli alevi cem.:

ne gerek var, kim hainlik yapıyorsa asın gitsin. Acımayın pkklı itlere.

11
0
yanıtYanıtla
metin sahin:

Sayin Cumhurbaskanimizi muhammed alinin cenazesinde konusturmamislar muhtarlar hazir olun pazartesi sain Cumhurbaskanimiz sizinle konusacak

11
0
yanıtYanıtla
kartal kazim:

niye kanka ? muhtarlar ölümü yani cenazemi :))))))) güldürdün , sende hep gülesin. . .

yanıt2
yanıt0
metin sahin:

Dogu ve guneydoguda tup karneye baglansin.

7
2
yanıtYanıtla
Metin sahin:

Yildirim Demiroreni hapse atalim tupculerden omur boyu kurtulalim

yanıt3
yanıt2
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title