Haberler

Patlamada Ölen Gençlerden 2'si Samsun'dan Gitmiş

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada ölen iki gencin Samsun’dan gittiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada ölen iki gencin Samsun'dan gittiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki toplantıya Samsun'dan giden 7 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 1'i 21 yaşındaki Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Aydan Ezgi Şalcı, diğeri de 19 yaşındaki Ali Can Vural. Samsun'dan giden Zafer Aydın, Mert Cömert, Özlem Tunç da olayda yaralandı. Patlamada hayatını kaybeden gençlerin cenazeleri bu sabah saatlerinde alındı.

Olay hakkında açıklamalarda bulunan HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın, "Sanıyorum ki böyle eylemler son olmayacak. Bu gibi olaylar tekrar yaşanabilir. Bu işlerin Türkiye'de olmaması gerektiğini, devletin daha sert önlemler alması gerektiğini düşünüyoruz. 2 gencimizi kaybettik. Çok üzgünüz. Cenazeler Suruç ve Gaziantep'ten yola çıktı. Bu olaylara tepki olarak tüm kitle örgütlerinin katıldığı bir eylem düzenleyebiliriz. Çünkü bu sorun bugünün sorunu değil, yarına da taşınacak çok büyük bir sorundur. Bu tür olaylar toplumun her kesimini olumsuz yönde etkiler. Bugün Suruç'a yardıma gidenlere saldırılıyorsa yarın da 'Yeşil Yol projesine yok' diyenlere de saldırılabilinir. Bu saldırılar her eylemlerde yapılabilir. O yüzden duyarlı insanların bu tür olaylara karşı durması gerekir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Can Vural Şanlıurfa Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title