Haberler

Patlamada Hayatını Kaybeden Sidar Çevik ve Halası Nurgül Çevik Yan Yana Defnedildi

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden İnşaat Mühendisliği 4 sınıf öğrencisi Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik yan yana defnedildi.

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden İnşaat Mühendisliği 4 sınıf öğrencisi Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik yan yana defnedildi. Patlamada yaralanan ve tedavi gören anne Hatice Çevik, kızı Başak Sidar Çevik ile görümcesi Nurgül Çevik'in cenazesine katılmazken, acılı baba İzzet Çevik cenazedeydi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik memleketi Suruç'ta defnedildi. Hastane morgundan alına cenazeler Mıdep köyüne götürüldü. Cenazelerin köyde bekleyen yüzlerce kişi karşıladı. Kadınlar tarafından araçtan alına cenazeler yine kadınlar tarafından omuzlara alınarak namazın kılınacağı alana götürüldü. 22 yaşındaki Başak Sidar Çevik'in tabutuna beyaz gelinlik örtüldü. Cenazeler kılınan namazın ardından köy mezarlığına götürüldü. Tabutlarla birlikte yürüyen yakınlar sinir krizleri geçirdi. Cenazeler, HDP Şanlıurfa Milletvekillerinin de katılımıyla yan yana defnedildi. Her iki mezarın ortasında duran İzzet Çevik ayakta durmakta güçlük çekti. Bir kızının, bir de kız kardeşinin gömülüşünü izleyen İzzet Çevik'e yanında duran yakınları destek olmaya çalıştı.

Cenazeler gömüldükten sonra bir konuşma yapan İzzet Çevik, kızı ve kız kardeşinin barış güvercini olduğunu belirtti. Eşinin de hastanede yattığını ve onun da bir barış güvercini olduğunu söyleyen İzzet Çevik, "Dostlar, arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz, sağ olun. Kendimizle yalnız kaldığımız zaman ne kadar güçsüz olduğumuzu görüyorduk. Siz geldiniz, bize güç verdiniz. 130'a yakın güvercin öldü. Bunun iki katı, üç katı, haberleri izlemiyorum, şu anda sakat. Bunlar güvercindi. Bir yoldaşın dediği gibi güvercinler bu ülkede vurulmazdı. Bizde de güvercin ürkekliği vardı. Burada da iki tane güvercin yatıyor. Diğerlerini saygıyla selamlıyorum. Bunları öpüyorum. Vekil arkadaşlarım siyasi olarak söyleyeceklerini söylediler. Ben şöyle bir şey söylemek istiyorum; Nurgül emekçi bir kadındı. 8 tane erkek kardeşin, abinin tek kız kardeşiydi. Hayatı boyunca çok çalıştı. Şimdi de Ekin'in, Eylül'ün, Asaf'ın, Rodin'in annesi. 42 yaşındaydı. Annesi de az ilerde yatıyor. O da yaşasaydı 65 yaşında olacaktı. Sidar, 22 yaşındaydı. Bizler hep böyle erken mi öleceğiz. Sidar, Sidar'ın adı Başak Sidar. Biz annesi ile birlikte 23 sene önce bu günü görelim diye Başak'la Sidar koyduk adını. Kumluca'dan Suruç'a köprü yaptık. Barış olsun istedik. Bizim üstümüzde olan çirkinlikleri, kötü huylarımızı ona vermemeye çalıştık. Bizden ileri, özentisi olmayan, halklarını seven, dostlarını seven, özverili bir çocuk yetiştirmeye çalıştık. Bu güvercinleri o şahinler bu duruma soktular. Şimdi Sidar'ın annesi hastanede yatıyor. O da bir güvercindi. İnanın bu şahinlerin beyinleri için yaptıkları şeyi o yüreğinden dolayı yapmaz. O kızını o hale sokanları görse onlara onu yapmaz" şeklinde konuştu.

İzzet Çevik'in, Ankara'daki patlamada yaralanan eşine sarılırken çekilen fotoğrafı dünyanın gündemine oturmuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Çevik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title