Haberler

Patentli Kilimler Expo 2016'da

Patentli Bayat kilimleri, ‘Kilimlerin Dili’ adıyla EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Patentli Bayat kilimleri, 'Kilimlerin Dili' adıyla EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye'nin patentli ilk kilimi olma özelliği taşıyan Bayat kilimleri, Bayat Kaymakamlığı'nın destekleri ve 'Kilimlerin Dili' adıyla EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi ana fuaye alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Tarihsel olarak Oğuzlar'ın bir kolu olarak Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde kültürlerini kilime işlemesiyle başlayan gelenek, yıllar boyu yaşatılmaya devam ediyor.

Yüzde yüz yün, kökboyası, kirman ipi ve el emeği olan kilimler, yıkandığında renk vermeyip, kullanıldıkça ve yıkandıkça parlaklık kazanmasıyla da meşhur. Kullanılan kirman ipleri sayesinde kilimler, makine ipi ile yapılanlardan daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olma özelliği taşıyor. Motif zenginliği yaratılarak göz dolduran kilimler, ebada göre desenlerin uygun yerleştirilip, ince ince dokunmasıyla ortaya çıkıyor.

Afşar güzeli, saç bağı, bindallı, başaklı, hayat ağacı, parmaklı, kör çiçek ve bıtıraklı olarak adlandırılan Bayat kilimleri desenlerinin her biri farklı anlamlar taşıyor. Orijinal desen ve kirman ipli kilimlerin sergisi 4 Ağustos 2016 tarihine kadar EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi ana fuaye alanında ziyaretçilerini bekliyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title