Haberler

Patent Başvurusunda Kurtlar Vadisi, Bihter Karadayı Savaşı!

Girişimciler patent başvurusunda dizi karakterleri ve güncel olaylardan esinleniyor. Karadayı, Behlül, Polat Alemdar gibi ünlü karakterlere başvuru yağıyor.

Patentte yeni moda ünlü dizi karakterleri... Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, her markanın sahibi için bir hikayesi olduğunu söyledi. Başvuruların, marka tescili zorunluluğundan dolayı gıda, kozmetik ve ilaç gibi sektörlerde yoğunlaştığını aktardı.

ÖĞRENCİLER DE ALIYOR

Akbulut, "Her markanın marka sahibi için bir hikayesi var, bununla birlikte tamamen güncel olaylardan esinlenen pratik düşünen girişimciler de bulunuyor. Aşk-ı Memnu, Ezel, Kurtlar Vadisi, Asmalı Konak gibi dizi isimleri, Ezel, Karadayı, Bihter, Behlül, Ali Kaptan, Polat Alemdar gibi gibi birçok ilginç başvuru alıyoruz" diye konuştu. "Bireysel olarak fikirlerini geliştirenler, öncelikle kağıda resmedip bunun fikir, telif veya yöntem patenti olarak korunabileceğinin farkına vardılar" diyen Akbulut, uygulamalara bakıldığında, ilkokuldan üniversiteye kadar birçok öğrencinin fikrini veya geliştirdikleri ürünlere patent almaya başladığını söyledi.

BU YIL 150 BİNİ BULUR

Akbulut, "2014'te Türkiye'de yapılan marka başvuru sayısı yaklaşık 120 bin civarındaydı. Bu seneye baktığımız ilk 6 ayda 60 binden fazla başvuru yapıldı. Sene sonuna doğru 150 bin başvuruya ulaşabileceğimizi öngörebiliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title