Haberler

Patent Atılımı Sakarya Üniversitesi'ne 10 Milyon TL Kazandırdı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2013 yılında ülkemizdeki 52 Teknokent içerisinde en yüksek performansa sahip 4. Teknokent unvanını alan Sakarya Teknokent, 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1513 kapsamında 10 milyon TL destek almaya hak kazanan toplam 5 Teknoloji Transfer Ofisinden (TTO) birini bünyesine kazandırdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 2013 yılında ülkemizdeki 52 Teknokent içerisinde en yüksek performansa sahip 4. Teknokent unvanını alan Sakarya Teknokent, 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1513 kapsamında 10 milyon TL destek almaya hak kazanan toplam 5 Teknoloji Transfer Ofisinden (TTO) birini bünyesine kazandırdı.

Prof. Dr. Tahsin Engin, üniversite-sanayi işbirliği konusunda 2015 yılı içerisinde 20'nin üzerinde projeye start verdiklerini, amaçlarının akademisyenlerle sanayicilerin işbirliğini arttırarak nitelikli buluşların ülke ekonomisine kazandırılması olduğunu ifade etti. Hem akademisyenleri ve sanayicileri bilinçlendirmek, hem de buluşların patentlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak için, 2015 yılı içerisinde çeşitli eğitimler planladıklarını kaydeden Engin, bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Adres Patent firması ile ortaklaşa Triz (Çelişki Matrisi), Patent Araştırma& Araştırma Raporu Yorumlama, Koruma Kapsamı ve Patent Haklarının İhlalinin Tespiti, Patentin Ekonomik Değeri ve Ticarileştirme konularını kapsayan bir eğitim programı düzenlediklerini söyledi.

Geçen 2 ay içerisinde üniversiteden başta TÜBİTAK olmak üzere diğer ulusal ve uluslararası fonlara SAÜ adına yapılan proje başvurularında rekor kırıldığını vurgulayan ADAPTTO Yöneticisi Prof. Dr. Tahsin Engin konuşmasını şöyle sürdürdü: "100'ün üzerinde bilimsel projenin hazırlanmasına doğrudan veya dolaylı olarak destek veriyoruz. Sadece Sakarya Üniversitesi olarak her ay Türk Patent Enstitüsü'ne 5-6 civarında patent veya faydalı model başvurusunda bulunuyoruz. Ayrıca son 1.5 yılda akademisyenlerimize ait 50'nin üzerinde patent başvurusunu onlara hiçbir yük yüklemeden gerçekleştirdik. Bundan sonra amacımız sadece patent başvuruşu almak veya yapmak değil, aynı zamanda bunları pazarlamak olacaktır. Çok iyi futbol oynamanıza rağmen gol atamamışsanız, başarınız gölgelenmiş, emekleriniz karşılık bulamamış demektir. Bu açıdan teknoloji transfer ofislerinin golü, koruma altına almış olduğu fikri mülkiyetlerin satışı ve böylece gelir getirici hale gelmesidir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title