Haberler

Patara'da Carettalara Özel Rehber

Güncelleme:

Kaş'ın Patara kumsalında yuva yapan caretta carettaların bıraktığı yumurtalardan çıkan yavrular, kendilerine rehberlik eden gönüllüler sayesinde Akdeniz'le buluşuyor.

Antalya'nın Kaş İlçesi Patara kumsalında yuva yapan caretta carettaların bıraktığı yumurtalardan çıkan yavrular, kendilerine rehberlik eden gönüllüler sayesinde Akdeniz'le buluşuyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden 3 kişilik ekip tarafından gözlenen yuvalardan çıkan yavrular denizle buluşmaya başladı. Türün devamı için yavruların güvenli şekilde denize ulaşmasını sağlayan görevliler, onları tilki, domuz yengeç ve martılara karşı koruyor. Ekip başkanı Süleyman Ceylan, bu yıl Patara sahilinde 192 caretta yuvası tespit ettiklerini söyledi. Yuvaları koruma altına aldıklarını kaydeden Ceylan, her yuvada 70 ile 120 arasında yumurta bulunduğunu kaydetti. Ceylan, "Sağlam bir yuvadaki yumurtaların yüzde 85'inden yavru çıkıyor. Ekip olarak bazen yavruları toplayarak bazen de bir düzlem üzerinde ilerlemelerini sağlayarak güven içinde denizle buluşmalarını sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Antalya Akdeniz Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title