Haberler

Pasinler Kil'ine Büyük İlgi

Doğadan elde edilen ve satışa sunulan Pasinler Kil’ine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Doğadan elde edilen ve satışa sunulan Pasinler Kil'ine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

İçinde barındırdığı mineraller nedeniyle cilt ve saç sağlığı açısından pek çok olumlu etkisini gösteren Kil, ayrıca sivilceleri iyileştirici, saça canlılık verici ve kepeği önleyici özellikleri de var. Pasinler'de vatandaşlarca yoğun bir şekilde kullanılan ve 10 yıldır Erzurum'dan diğer illere satışa sunulan kilin özellikleri ve etki mekanizması ise şöyle çalışıyor. Yaklaşık 5 dakika süre zarfında bir kab içerisindeki sıcak suda kalması sonucunda kil, çok küçük parçacıklara ayrılıyor ve bu da vücutta kolayca emilmesini sağlıyor. Kil minerallerinin sadece güzellik ve temizlik için değil, cilt hastalıkları için de kullanıldığı bilinirken selülit, pişik ve ciltteki çeşitli yaralar için de faydalı olduğu belirlenmiştir.

Pasinler ilçesinde aktarcılık işi yapan Zekai Kavut tarafından satışa sunulan kilin kilosu 3 liradan satılıyor. Kile son günlerde sadece ilçeden değil, başka illerden de yoğun bir talep olduğunu belirten Kavut, Pasinler'de genelde vatandaşlar tarafından saçlar için kullanılan kilin, İstanbul gibi büyük şehirlerde cilt hastalığı gibi hastalıkların tedavisi içinde kullanıldığını söyledi.

Kavut, İstanbul'dan bazı güzellik merkezlerinin de Pasinler Kil'ine yoğun bir şekilde talep ettiklerini, Pasinler dışından kil isteyen vatandaşlara ise kargo firmaları aracıyla ulaştırdıklarını ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pasinler İstanbul Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title