Haberler

Pasifikte Açan "ORKİDE"

Güncelleme:

Panama'da tüm sektörlerin katıldığı tek fuar olan sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerin bir araya geldiği Expocomer Panama 2015 Fuarı'ndan ihracat bağlantılarıyla döndü.

Fuardaki ana sektörler tekstil ve aksesuarlar, gıda, inşaat malzemeleri, mobilya, hazır giyim, kimyasallar, temizlik ve hijyen ürünleri, metal sanayi, elektronik, elektrikli ev aletleridir. Panama Kanalı'nın stratejik konumu ve yıllık 10 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan Colon Serbest Bölgesi'nin burada olması, Expocomer Panama'nın Latin Amerika ülkelerine yönelik yeni ürün tanıtımı için ideal bir platform olarak önemini artırıyor. Amerika Kıtası'nın en önemli ticaret merkezlerinden olan Expocomer Panama Fuarı'na Venezuela, Kosta Rika, Kolombiya, Ekvador, Peru gibi ülkeler başta olmak üzere toplamda 37 ülkeden katılım sağlandı. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, ülke olarak dış pazarlardaki etkinliğin ve yeni pazarlara açılma fırsatının arttığına dikkat çekti. Ahmet Küçükbay, "Latin Amerika ülkelerinden nitelikli, profesyonel alıcıların ziyaret ettiği Expocomer Panama Fuarı'nın en yoğun yerinde kurulan Türkiye Pavilyonu, Peru ve Meksika Pavilyonları'nın arasında yer alarak önemli ziyaretçi akınına uğradı. Zeytinyağı ve diğer bitkisel yağların önemli ihracat potansiyeli oluşturduğu Panama'da Orkide Yağ'ın satışlarını artırmayı hedeflerken yeni pazarlara açılma fırsatlarını da değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Panama'daki mevcut müşterilerle ve profesyonel ziyaretçilerle görüştüklerini söyleyen Orkide Yağ İhracat Satış ve Pazarlama Müdürü Hamide Tunçsiper, deniz taşımacılığının ekonomik ve güvenli şekilde yapıldığı Panama Kanalı'nın uluslararası pazarlara girişi daha da kolaylaştırdığını dile getirdi. Kanaldan günde ortalama 35-40 tane büyük geminin geçtiğini belirten Tunçsiper, "Pasifik Okyanusu ile Atlantik Okyanusunu birbirine bağlayan Panama Kanalı, Panama'yı bölgesel nakliye üssüne çeviriyor. Orkide olarak geniş pazarlara açılımın sağlandığı bu fuarda yer alarak Amerika Kıtası'nda gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. 2016 yılında tamamlanması amaçlanan Panama Kanalı'nın genişletilme projesi ve beraberinde planlanan ulaşım altyapısının geliştirilmesi ile birlikte Panama'nın ticaret hacminde artış bekleniyor. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Latin Amerika pazarında, ithalatçı firmalar gıda ithalatı söz konusu olduğunda uzun bir evraksal prosedür ve 6 aya varan süreden sonra ithalat izni alıyorlar. Biz de Kolombiya, Kosta Rika'dan güçlü distribütörlerle anlaşmaya vardık, evraksal sunumu yaptık. İnşallah bir süre sonra bu ülkeleri de Orkide ve Ekiz lezzeti ile tanıştıracağız. Aslında bu ülkelerde Türk ürünlerinin kalitesi ve rekabetçi fiyatı bilinmiyor, bu noktada bu ülkelere giriş için anahtar olan Panama'ya gitmenin, tanıtımın önemi ortaya çıkıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Panama Kanalı Venezuela Kolombiya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title