Haberler

"Paşabahçe'yi Dünya Liderliğine Taşımayı Hedefliyoruz"

Güncelleme:

Paşabahçe, uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendirmek üzere çalışmalarını hızlandırıyor.

Cam ev eşyası alanında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olan Şişecam iştiraki Paşabahçe, uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendirmek üzere çalışmalarını hızlandırıyor. 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında Paşabahçe'nin halka arzına yönelik hazırlıkların yapılması hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılındığını belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, farklı coğrafyalarda büyüme planları doğrultusunda Paşabahçe'yi dünya liderliğine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Cam sektörünün küresel oyuncusu Şişecam, dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan iştiraki Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin, 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında halka arzına yönelik hazırlıklara başladı.

İhtisaslaşmış mağazacılıkta özgün yapısıyla Türkiye'de lider olan Paşabahçe Mağazaları'nı da bünyesinde barındıran Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., camın her alanında faaliyet gösteren Şişecam'ın kamuoyunda en çok tanınan markası. Şirketin halka arzının zamanlaması ve oranı piyasa koşullarına göre daha sonra belirlenecek.

Yurt içinde ve yurt dışında, seçkin perakende mağazalarından süper/hipermarket zincirlerine, dünya çapında restoran ve otel zincirlerinden, global yiyecek/içecek markalarının promosyonlarına kadar, tüm sektörlere tedarik sağlayan Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin 135 ülkeye ihracatı bulunmakta. Otomatik ve el imalatı olarak 20.000'in üzerindeki ürün çeşidi ve premiumdan ekonomiye, her gelir grubuna hitap eden geniş ürün portföyüyle dünyanın en büyük üç cam üreticisinden biri.

Türkiye'nin gurur duyduğu marka

Türkiye'nin ilk cam üreticisi olan Paşabahçe'nin yüksek bir marka değerine sahip olduğunu belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman; Paşabahçe'nin marka değerini yıllardır yükselten bir şirket olduğunu ve bu başarısının da, teknolojiye yapılan yatırımdan, AR-GE çalışmalarından , yüksek kapasiteli ve kaliteli üretim yapabilme becerisinden, tasarımlarda klasikleşmiş ürünlerle yeni ve çağdaş formları geniş bir yelpazede sunabilmesinden kaynaklandığını ifade etti.

1935 yılında kurulan Paşabahçe'nin, geçmişinden gelen mirası daha da güçlü ve güvenli bir biçimde geleceğe taşıyacağını belirten Prof. Dr. Ahmet Kırman; her geçen gün büyüyerek Türkiye'nin gurur veren markası olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Hedef dünya liderliği

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, farklı coğrafyalarda büyüme planları olduğuna dikkat çekerken, Paşabahçe'nin 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında halka arzına yönelik olarak gerekli hazırlıkların yapılması hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılındığını ifade etti. Halka arz oranı ve zamanlama konusunda çalışmaların devam ettiğine değinen Prof. Dr. Ahmet Kırman, tüm birikimi ve becerisiyle cama odaklanan, kalite ve güvenle özdeşleşen Paşabahçe'yi dünya liderliğine taşımayı hedeflediklerini belirterek: "Rusya ve Bulgaristan'daki yeni yatırımlarımız devreye girdiğinde, net üretim kapasitesi anlamında Paşabahçe'nin dünyanın bir numaralı üreticisi konumuna yükselme potansiyeli var." dedi.

Logo da yenilendi

Bu hedef doğrultusunda, Paşabahçe'nin marka kimliğini, günün görsel gereksinmelerine göre yeniden düzenlendiğini ve logosunu yenilediğini belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman: "Güncellenmiş logomuz 77 yıllık mirasımızla gelecek bakışımızı buluşturuyor" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Paşabahçe'nin dünyadaki öncü konumunu yaratan değerleri koruyarak, geçmişinden gelen mirası, büyük bir gurur ve onurla geleceğe taşıyacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Paşabahçe Cam Ahmet Kırman Paşabahçe Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title