Haberler

Paşa'nın Melekleri"Nin Salon Sıkıntısı

Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde mücadele eden Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, Antalya'da uluslararası standartlara uygun salon sıkıntısı çektiklerini bildirdi.

Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde mücadele eden Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, Antalya'da uluslararası standartlara uygun salon sıkıntısı çektiklerini bildirdi.

Geçen yılın şampiyonu olmasına karşın sezon başında tesislerinin yetersiz olması nedeniyle Şampiyonlar Ligine alınmayan "Paşanın Melekleri", Avrupa macerasında yarı finale yükseldiği Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda da (EHF) yine aynı sorunla karşı karşıya kaldı.

Avrupa Hentbol Federasyonu, mavi beyazlıların maçlarını sürekli oynadığı Süleyman Evcilmen Salonu'nun yarı final müsabakası kriterlerine uymadığını bildirmesi üzerine, kulüp yöneticileri il genelinde uluslararası standartlara uygun yer arayışına girdiler.

Yarı final için salon arayışları

Antrenör Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada İspanya ve Almanya'nın ekol takımlarını yenerek yarı finale yükseldiklerini hatırlatarak, Türkiye için önemli bir başarı yakaladıklarını belirtti.

Yarı finalde Danirmarka'nın Team Tvis Holstebro takımıyla eşleştiklerini dile getiren Ünsal, maçların 4-5 Nisan'da Antalya'da ve 11-12 Nisan'da Danimarka'da oynanacağını ifade etti.

Ünsal, sahalarının yarı finale uygun olmadığının bildirilmesi üzerine, arayışlara başladıklarını dile getirerek, inceleme yaptıkları Korkuteli ilçesindeki salonun da kriterlere uymadığını söyledi.

Antalya ve ilçelerinde yer arayışlarını sürdürdüklerinin altını çizen Ünsal, "Dünya kenti Antalya'da, uluslararası standartlara uygun salon sıkıntısı çekiyoruz. Bu sadece hentbolun sıkıntısı değil. Gelecekte, basketbol ve voleybolda uluslararası arenada mücadele edecek Antalya takımları da aynı sıkıntıyı yaşayacaklar. Bu sorunun giderilmesi, Antalya için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

8 sporcu milli takımda

Ünsal, oyuncularından 6'sının Türk, birinin Belarus ve birinin de Hırvatistan milli takımlarında bulunduklarını dile getirerek, bu nedenle lig maçları hazırlıklarına henüz başlayamadıklarını ifade etti.

Milli takımın herkes gibi kendileri için de çok önemli olduğunun altını çizen Ünsal,  buna karşın takımın yarısından fazlasının olmamasının da kendilerini etkilediğini vurguladı.

Ünsal, milli takımdaki Ceren'in ayağından sakatlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Evcilmen Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title