Haberler

Paşa Konağı'nda Sömestr Eğlencesi Busmek'ten

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Gemlik'e kazandırılan Paşa Konağı Kültür Merkezi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.


BUSMEK, gölge oyununun merkezi ve Karagöz-Hacivat efsanesinin doğduğu kent olan Bursa'da 600 yıllık geçmişe sahip sanatı bugüne taşıyor. Paşa Konağı'nda Karagöz Müzesi sanatçıları tarafından çocuklara yönelik 'Karagöz Hacivat Atölye Çalışması' gerçekleştirildi. Sömestr tatiline giren minikler tarafından yoğun ilgi gören çalışma 2 ayrı seans şeklinde düzenlendi. Minik yetenekler Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca, Keloğlan gibi geleneksel kültür simgelerinin çizimini gerçekleştirdi. Sonrasında da çizimlerini boyama ve kesimle zenginleştirerek birer kukla haline getirdi. Kuklalarıyla seslendirme yaparak eğlenen çocuklar, eğlenceli ve keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

BUSMEK'le gösteriler devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi'nde her hafta 'Karagöz tasvir yapımı ve oynatımı' kursları da mevcut... Ayrıca Paşa Konağı, Sosyal Yaşam Merkezi ve Hanımlar Lokali'nde de iki haftada bir gün sahnelenen gölge oyunuyla bu eşsiz sanat, güzellikleriyle yaşatılıyor ve geleceğe taşınıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title