Haberler

Partiler Arası Bayramlaşma

AK Parti heyetinin CHP'ye gerçekleştirdiği bayram ziyaretinde hükümetin üzerinde çalıştığı "demokrasi paketi" konuşuldu

Partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti heyeti, CHP'yi ziyaret etti.

Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kadın Kolları MYK üyesi Filiz Kozan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Üzeyir Arda Ener'den oluşan AK Parti heyetini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Parti Meclisi üyeleri Ekrem Kerem Oktay ve Seynur Yıldırım karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve heyetin bayramını kutlayan Oran, bayramların toplum için huzurlu bir ortam sağladığına işaret etti.

"Siyasetçiler olarak bizlerin topluma her günü bayram yapma gibi bir zorunluluğumuz var" diyen Oran, "Keşke bunu becerebilsek" ifadesini kullandı.

Matematikteki dört işleme vurgu yapan Oran, "Ben buradan yola çıkarak, siyasetçilerin her zaman toplayıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Bölme, çıkarma, eksiltme gibi diğer eylemler kesinlikle kullanılmamalı" dedi.

Oran, dini günlerde siyaset yapılmaması gerektiğini kendilerinin parti olarak bu duruma özen gösterdiklerini de söyledi.

-"Biz, siz, onlar yok. Türkiye var..."-

İşler de Ramazan Bayramının hayırlı olması, birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennisinde bulundu. CHP'ye girişlerinde asılı bir afişte "Biz, siz, onlar yok. Türkiye var" yazdığına dikkati çeken İşler, "Çok hoşuma gitti bu yazı. Bunlar kaynaştırıcı sözler, içlerinin de mutlaka doldurulması gerek" diye konuştu.

Siyaset kurumunun ayrıştırıcı olmaması gerektiğini belirten İşler, "Milletimiz Meclis'te ara sıra yaşanan sert tartışmaların olduğu görüntüleri görüyor ve siyasetçileri sürekli kavga ediyor zannediyor. Bu görüntünün mutlaka kırılması lazım. Üslubumuzda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından daha önce açıklanan 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesine atıfta bulunan Oran, Hükümetin de bir demokrasi paketi hazırladığını bildiklerini belirterek, paketle ilgili çalışmaları sordu.

Konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bazı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan İşler, paketle ilgili çalışmaların ise Eylül ayında tamamlanacağını umduğunu söyledi.

İktidarları döneminde özgürlükler konusunda önemli aşama kaydettiklerini belirten İşler, "Biz her zaman özgürlüklerin artırılması, demokrasinin daha ileri götürülmesinden yanayız" dedi.

Gezi Parkı olaylarını ve burada öne çıkan talepleri dile getiren Oran, Türkiye'nin özgürlükler ve demokrasi konusunda sıkıntılar yaşadığını savundu.

Hem iktidar hem de anamuhalefet partisinin toplumdan gelen talepleri gözönünde bulundurarak pakete gerekli katkıyı sunması gerektiğini vurgulayan Oran, kendilerinin bu katkıyı sunmaya her zaman hazır olduğunu bildirdi.

Oran, partilerinin 17 maddelik demokrasi ve özgürlük bildirisinin de bu paketin içerisinde yer almasını istediklerini  söyledi.

İşler, toplantı ve gösterilerin yasalar çerçevesinde olduğu sürece bir şey söylenmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, kendilerinin mitinglerini Taksim Meydanı'nda değil, miting alanı olan Kazlıçeşme'de yaptığını hatırlattı.

İşler, "Biz kendi özgürlüğümüzü kullanırken başkalarının özgürlüğünü kısıtlarsak bu olmaz. Türkiye'de şikayet konusu olan konular inşallah bu pakette karşılık bulacak" dedi.

İktidarın hiç bir konuda dayatmacı olmaması gerektiğini savunan Oran, bu durumun halk nezdinde kabul görmeyeceğini belirtti.

Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Kılıçdaroğlu'na yönelik "tehdit" içeren açıklamaları olduğunu, bununda CHP tabanında tepkiyle karşılandığını ifade ederek, bu tür konuşmalardan uzak durulması gerektiğini dile getirdi.

-"Genel Başkanlarımız da bir araya gelse"

İşler ve Oran arasında geçen konuşma sonrasında söz olan CHP PM üyesi Ekrem Kerem Oktay ise iki heyet arasında "çok medeni bir sohbet" yaşandığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Gezi ruhu da bunu istiyor" diyen Oktay, "Keşke Sayın Genel Başkanlarımız da bir araya gelse" temennisinde bulundu.

İşler de iki genel başkanın zaman zaman bir araya geldiğini hatırlatarak, "Umarım tekrar buluşurlar" dedi.

-DSP ve Saadet Partisi ziyaretleri

CHP'yi Genel Başkan Yardımcısı Necati Utkan başkanlığındaki DSP heyeti de ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında ise Oran, iki partinin birlikte hareket ederek, sosyal demokrasiye katkı sunması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman başkanlığındaki Saadet Partisi heyetinin ziyareti sırasında ise genellikle dış politika konuşuldu. Yalman, hükümetin dış politikasını eleştirken, bu politikalar geliştirilirken sebep sonuç ilişkisinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada CHP'nin bayramlaşmaya gelenleri kabul ettiği odada Gezi Parkı odaklı gelişmeler sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunması dikkati çekti. Heyetlerin kabul edildiği kattaki koridorada CHP'nin 17 maddelik demokrasi ve özgürlük bildirgesinin yeraldığı dövizler de konuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title